Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album


Poprzedni temat «» Następny temat
Opony
Autor Wiadomość

Gaydek 
Tesco - codziennie niskie ceny


auto: szare
silnik:: turbo
moc: ?_km
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: PL

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2018   

Indeed
 
 

Kamill 
no ja mam M1 do wynajęcia


auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 27 Mar 2011
Skąd: Wilanów 90210

Wysłany: Pon 01 Paź, 2018   

Jak sprawdzić czy mam czujniki cisnienia w felgach? Auto to ibiza 2018. Chce zamówić felgi na zimę i nie wiem czy mam domawiać czujniki, czy nie. A jak zamówić to jakie. Ktoś sie zna?
 
 
 

Gaydek 
Tesco - codziennie niskie ceny


auto: szare
silnik:: turbo
moc: ?_km
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: PL

Wysłany: Pon 01 Paź, 2018   

kubas
 
 

Chloru 
bizon
...

auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Skąd: Warszawa

Wysłany: Pon 01 Paź, 2018   

Kamill, na 90% nie masz czujników.
_________________
Understeer is a crime (C) Colin McRae
 
 

kubas 
DJ Sparky
205 RULA !


auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km
Pomógł: 73 razy
Dołączył: 25 Mar 2007
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Kamill napisał/a:
Jak sprawdzić czy mam czujniki cisnienia w felgach? Auto to ibiza 2018. Chce zamówić felgi na zimę i nie wiem czy mam domawiać czujniki, czy nie. A jak zamówić to jakie. Ktoś sie zna?


Podasz VIN to sprawdziamy, jeśli nie wyświetla Ci konkretnego ciśnienia na desce na każdego koło tylko informuje o zbyt niskim ciśnieniu to na 99,9% nie masz czujników, tylko pomiar odbywa się z ABS-u. No i masz auto z grupy VW tam 90% nie ma czujników tylko pomiar z ABS-u.
 
 
 

rabarbar 
Za czym ta kolejka stoi?

auto: Srebrne
silnik:: Mały
moc: 4km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Sty 2017
Skąd: Wro

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Mi nie wyświetla konkretnego ciśnienia a mam czujniki.
Czy felgi pod czujniki różnią sie czymś od tych bez?
 
 

Kamill 
no ja mam M1 do wynajęcia


auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 27 Mar 2011
Skąd: Wilanów 90210

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Uu nie spodziewałem się takiego odzewu. Wyślę Kubasowi vin na PW i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki!
 
 
 

kubas 
DJ Sparky
205 RULA !


auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km
Pomógł: 73 razy
Dołączył: 25 Mar 2007
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

rabarbar napisał/a:
Mi nie wyświetla konkretnego ciśnienia a mam czujniki.
Czy felgi pod czujniki różnią sie czymś od tych bez?


Nie, teraz wszystko co jest na rynku powinno ogarnąć czujniki. Jakieś stare produkty mogły mieć źle wyprofilowany kołnierz felgi i wtedy może być problem z montażem czujników. Raczej w przypadku felg stalowych tylko się to zdarza.
 
 
 

rabarbar 
Za czym ta kolejka stoi?

auto: Srebrne
silnik:: Mały
moc: 4km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Sty 2017
Skąd: Wro

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

kubas napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Mi nie wyświetla konkretnego ciśnienia a mam czujniki.
Czy felgi pod czujniki różnią sie czymś od tych bez?


Nie, teraz wszystko co jest na rynku powinno ogarnąć czujniki. Jakieś stare produkty mogły mieć źle wyprofilowany kołnierz felgi i wtedy może być problem z montażem czujników. Raczej w przypadku felg stalowych tylko się to zdarza.

Dzieki,warto wiedzieć bo będę niedługo szukał jakiegoś felunku do bumy
 
 

Chloru 
bizon
...

auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Skąd: Warszawa

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Info dodatkowe - jak są czujniki to i programator potrzebny. Ja do Łopla kupiłem jakiś za ~150 PLN na Aliexpress i działa. Jakby ktoś w Waw miał potrzebę zaprogramować czujniki to możemy próbować.
_________________
Understeer is a crime (C) Colin McRae
 
 

Kamill 
no ja mam M1 do wynajęcia


auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 27 Mar 2011
Skąd: Wilanów 90210

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Ja już wszystko wiem.
Ibiza nie ma czujników, potwierdziłem w ASO po vinie.
Druga sprawa Rasta polecił mi typa od czujników i mówi że u niego taki mod 1k. Czujniki plus programowaine, a w zasadzie kopiowanie starych czujników tak, że po zmianie kół komp nie widzi roznicy że sa inne czujniki na kołach. Naszczeście mnie to omija ;)
 
 
 

Chloru 
bizon
...

auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Skąd: Warszawa

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Kamill napisał/a:
Druga sprawa Rasta polecił mi typa od czujników i mówi że u niego taki mod 1k. Czujniki plus programowaine, a w zasadzie kopiowanie starych czujników tak, że po zmianie kół komp nie widzi roznicy że sa inne czujniki na kołach. Naszczeście mnie to omija


Toż to jakiś dramat. Ja za komplet czujników w ASO dałęm 6 paczek (na allegro mozna wyrwać za 200-300 PLN). Za programator ~150 ... programator się zwrócił bo parę piwek za pomoc otrzymałem :rotfl:
_________________
Understeer is a crime (C) Colin McRae
 
 

Kamill 
no ja mam M1 do wynajęcia


auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 27 Mar 2011
Skąd: Wilanów 90210

Wysłany: Wto 02 Paź, 2018   

Chloru napisał/a:
Kamill napisał/a:
Druga sprawa Rasta polecił mi typa od czujników i mówi że u niego taki mod 1k. Czujniki plus programowaine, a w zasadzie kopiowanie starych czujników tak, że po zmianie kół komp nie widzi roznicy że sa inne czujniki na kołach. Naszczeście mnie to omija


Toż to jakiś dramat. Ja za komplet czujników w ASO dałęm 6 paczek (na allegro mozna wyrwać za 200-300 PLN). Za programator ~150 ... programator się zwrócił bo parę piwek za pomoc otrzymałem :rotfl:

No, to 250zł w kieszeni. HAM I ZŁODZIEJ z tego wulkanizatora.
 
 
 

kubas 
DJ Sparky
205 RULA !


auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km
Pomógł: 73 razy
Dołączył: 25 Mar 2007
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: Śro 03 Paź, 2018   

Chloru napisał/a:
Kamill napisał/a:
Druga sprawa Rasta polecił mi typa od czujników i mówi że u niego taki mod 1k. Czujniki plus programowaine, a w zasadzie kopiowanie starych czujników tak, że po zmianie kół komp nie widzi roznicy że sa inne czujniki na kołach. Naszczeście mnie to omija


Toż to jakiś dramat. Ja za komplet czujników w ASO dałęm 6 paczek (na allegro mozna wyrwać za 200-300 PLN). Za programator ~150 ... programator się zwrócił bo parę piwek za pomoc otrzymałem :rotfl:


Zależy jakie czujniki, jak wszędzie możesz kupić oryginalną replikę z chin a możesz kupić oe a możesz kupić markowy zamiennik :) "programator" brzmi dumnie ale za wiele to pewnie z narzędziem do obsługi czujników TPMS nie ma wspólnego. Cena 1000 zł za komplet z programowaniem to też żaden kosmos.
 
 
 

Chloru 
bizon
...

auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Maj 2012
Skąd: Warszawa

Wysłany: Śro 03 Paź, 2018   

kubas, tak jak pisałem - czujniki z ASO. Raczej oryginalne. Stwierdziłem, że dla 3 stówek nie będę sie bujał z rozbieraniem kompletu kół gdyby zamiennik z alledrogo stwarzał problemy.

Co do programatora to jakiś aktywator, który mówi autu który czujnik jest w którym kole. Nie wiem jak działają systemy w innych autach. Ja bym nie dał 1 kPLN, żeby sobie wrzucić średnio użyteczny gadżet do auta, który dodatkowo powoduje komplikacje przy zmianie kół. ;-)
_________________
Understeer is a crime (C) Colin McRae
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Design by: DesignerCase.net fitting by szpak
Strona wygenerowana w 0,48 sekundy. Zapytań do SQL: 13