auto: służbowe
silnik:: benzyniak
moc: od 170 w górekm Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Paź 2006 Skąd: WAW/LBN
Wysłany: Śro 29 Lis, 2006 Wydech Supersprint vs Magnex
Juz kiedys poruszylem temat wydechow ale chcialbym wrocic do tej dyskusji.
Saxorulez wspomniales ze Supersprint jest za glosny na ulice i jak jechaliscie do lublina to was zamulilo ;]. Zamulilo was jako ludzi czy motor ?:)
Generalnie bardzo mnie ten temat interesuje bo sam bede sie przymierzal do zakupu.
Niektozi z was maja sprinta a inni magnexa , juz kiedys prosilem aby ktos nagral dzwiek tych dwoch tlumikow , wiem ze jest jakis magnexa na google vide chyba saxoruleza , ale chcialbym posluchaj i tego i tego na nowo , swiezy dzwiek.
Wydaje mi sie ze po zestawie jaki sprzedaje milosz czyli
Cytat:
N-grupowy układ wydechowy Supersprint do Saxo VTS/Peugeot 106. Rura od katalizatora do końca+tłumik końcowy (pojedyncza, wąska końcówka-typowa "N-ka"
nie mozna spodziewac sie jakiegos przyrostu Czy tak samo bedzie z magnexem?
Osobiscie lubie glosniejsze wydechy w stylu rajdowym ale o gustach sie nie dyskutuje.
Jakie sa wasze opinie ?
[ Dodano: Sro 29 Lis, 2006 ]
no i czy warto zaplacic powiedzmy te 700 zł za taki zestawik ?
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Śro 29 Lis, 2006
Dees co mogę Ci powiedzieć - że Magnex jest znierdzewki, supersprint nie
że magnex ma ładniejszą końcówkę (w mojej opinii) Dodatkowo magnex ma ładniejszy dzwięk - to nie tylko moja opinia.
Nakręce w weekend jakiś filmik z tym dzwiękiem to sobie posłuchać...
_________________ when the flag drops the bullshit stops
dees, powiem Ci tak,
jak nasz magik Adamant zobaczyl Magnexa to się rozplywal jak genialnie zlozony i jak profesjonalnie wykonany jest caly uklad... mówil, że chyba nie widzial jeszcze tak profi robotki a to o czymś świadczy....
po otwarciu paczki az chcialo sie do niego przytulac ziooom!!! i adaman to podobno robil wieczorami po zamknięciu warsztatu!
a chlopaki z Magnexa poświęcają wiecej czasu na badania swoich wydechów niż jakikolwiek inny producent. Oni to robią chyba bardziej dla sztuki, a nie jak Supersprint dla wolumenu sprzedaży...
mam magnexa od 5 tysięcy km i jest bajka! rewelacyjne odetkanie motoru - szczegolnie teraz gdy nie mam kata... o 2gą sondę się nie martw, saxorulez ją ogarnia!
dźwięk boski!!! poprostu slychać ze to nie standardowe badziewie ktore znajdziesz na co 2giej stjuningowanej Nubirze....
to tyle!
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
PRzepraszam za ot, ale ja pierdole mam mega de javu czy jak to się tam pisze. Ostatnie dwa posty niby są z dzisiaj, a ja je dokłądnie pamietam, pamiętam że je juz gdzieś czytałem wiedziałęm jaka jest ich treść zanim przeczytałem do końca, czy wy to juz gdzieś pisaliscie?
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
No widze zę nowy, ale moze na przykąłd lenny już to gdzies pisał, szczególnie kawałek o zachwycaniu adamanta nad wydechem jest jakiś znajomy i juz to gdzieś czytałem, lenny wypowiedz się, czy już gdzieś to pisałeś czy mam de ja vu ?
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Czw 30 Lis, 2006
Ja pisałem , adas jak montował mojego magnexa to spytałem sie go co o tym sadzi. Powiedział ze profi robota, bardzo porządny wydech . Adaś nie takie wydechy widział juz w zyciu wiec to musi swiadczyc o czyms.
Ja nie chce jechać superaka , ale on ma taki bardziej remusowaty dzwiek. Magnex, jak jedziesz normalnie, w miescie wawie, to jest ciuchtki niczym kaczuszka , a jak juz zaczynasz deptać to robi sie mięciutki niczym młot bojowy.
Słuchając Łukasza rad ( saxorulez ) jak narazie jestem z wszystkiego zadowolony. Dolot, wydech ... . Ja słyszałem od Miłego ze ten superak jest strasznie głośny, agresor na maxa, czy to wolno jedziesz czy nie ..
Ja , jakbym miał teraz znowu wybierać, napewno łykł bym magnexa. Nie zaden eltec, samorobka, remus, czy superak, only magnex. A co do koncowki mi sie nie podoba, troche jest za duza. Ale jesli mam sie przejmowac koncowką to juz wole pojechać do teskacza i kupić sobie takowa za 5 zeta i nakręcic na ori wydech.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Czw 30 Lis, 2006
też miałem taki dylemat, długo kombinowałem, ostatecznie skłaniałem się ku magnexowi...
...ale ponieważ jestem kołkiem musiałem zapłacić za szkołę i kaski chwilowo niet :553: