mam problem ze swoja 106 jechalem sobie bardzo spokojnie i przy zmianie biegów poczułem ze sprzegło cięzej sie wciska... nastepnie chcialem sie zatrzymac a samochód jechal dalej... co prawda powoli ale jechał ... wiec zdusiłem go hamulcem...i zgasiłem wrzuciłem luz na zgaszonym silniku i bylo ok... wszytskie biego wchodza idealnie odpalam samochód żaden bieg niechce wejść. Teraz auto stoi u mechanika co moglo sie stać ?? miał ktoś jakis podobny przypadek ?
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 20 Lis, 2006
jesli ciezej sie wciska, to moze docisk sie konczy, przez co linka mogla nie wytrzymac napiecia i zaczela sie rwac w ktoryms miejscu przez co nie mozesz "wysprzeglowac"
Ale ja nie wiem, lekarzem nie jestem a na odleglosc nie wylecze
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 20 Lis, 2006
a moze sie jak to tam sie mowi - zasprzeglilo? tak jak mial np eM albo ja kiedys w Punto 1,2 jednym slowem trzeba bylo postawic na troche i poczekac - samo sie naprawia..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 21 Lis, 2006
Docisk zmęczony... przechodziłem to juz 2 razy w dwoch silnikach
Nic strasznego, trzeba wymienic kompletne sprzeglo i mozna smigac dalej.
W pierwszym silniku wypadla sprezynka z docisku i zrobila balagan, w drugim jakis kawalek metalu oderwal sie od docisku i tez go zablokował.
Jaco707, przebieg to 66 tys z tego co pamietam i prawdopodobnie wypadla sprezynka... dzis lub jutro maja rozebrac skrzynke i wtedy zamowie sprzeglo luk valeo lub sachs szczerze mowiac mam jakiegos pecha fakt ze przez tydzien sie bawilem tym samochodem ale nie eksplatowalem go jakos bardzo mocno a tu taka niespodzianka
zaczynam sie bac tego samochodu heheh ... gdy mnie zdoluje to go sprzedam nie dzwonione auto szybko powinien znalesc nowego nabywce chociaz jezdziłem fiatem hehe a one sie podobno psują heheh wiec moze z pezotka nie bedzie tak zle
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Wto 21 Lis, 2006
ja nie narzekam również
poza remontem silnika jest ok...
raz wymieniłem koło pasowe
raz wymieniłem łącznik stabilizatora
raz szalał mi wskażnik temperatury i poprostu sie naprawił jakiegos dnia
check engin paliło sie ze 3 razy (ale umiem restartować kompa i gasło)
raz silniczek krokowy padł
to chyba nie mega żle jak na 5 letnie auto.
poza tym ideał
Moim zdaniem problem tkwi w tym iz dużo elementów bardzo szybko sie zużywa.
Bo jakichś mega awarii (poza remontem) nie miałem.
Nigdy nie stanęło... nigdy nie odmówiło zapalenia
_________________ when the flag drops the bullshit stops