auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Wto 28 Lis, 2006 Dorobienie flanszy pod kolektor dolotowy
Wpadłem ostatnio na taki pomysł ze jako posiadam dwie ręce i w dodatku niesą obie lewe stworze coś nimi , mianowicie mam zamiar pobawić się w budowe kolektorów dolotowych pod gaźniki typu weber dcoe dellorto dhla itp.... czyli poziome 4 przeloty.
wszystko mam już obmyślane co i jak poza jednym mankamentem , największy problem przyszedł z flanszą .
Mam dwie opcje albo brać ja z kolektora fabryczne (tylko aluminiowe) albo dorabiać ja od podstaw .
Pierwsza możliwość wydaje mi się niezłym i prostym rozwiązaniem w przypadku tanich kolektorów (np do starszych silników gdzie zwykły kolektor kosztuje przykładowo 30zł )
gozej gdzie taki element z pewnego zwględu jest drogi w danym silniku wtedy przychodzi z pomocą opcja nr 2 , ale no właśnie zawsze musi byc jakieś ale .
Gdzie takową można dorobić za wmiare normalne pieniądze ?
w planach mam jeszcze zrobienie kolektora skrzyniowego na gaźniki ale wszystko w swoim czasie .
PS. wszystko mam zamiar robić w aluminium.
sory za błędy braki przecinków itp potem to poprawie bo teraz niemam siły a musiałem się wygadać
Wpadłem ostatnio na taki pomysł ze jako posiadam dwie ręce i w dodatku niesą obie lewe stworze coś nimi , mianowicie mam zamiar pobawić się w budowe kolektorów dolotowych pod gaźniki typu weber dcoe dellorto dhla itp.... czyli poziome 4 przeloty.
wszystko mam już obmyślane co i jak poza jednym mankamentem , największy problem przyszedł z flanszą .
Mam dwie opcje albo brać ja z kolektora fabryczne (tylko aluminiowe) albo dorabiać ja od podstaw .
Pierwsza możliwość wydaje mi się niezłym i prostym rozwiązaniem w przypadku tanich kolektorów (np do starszych silników gdzie zwykły kolektor kosztuje przykładowo 30zł )
gozej gdzie taki element z pewnego zwględu jest drogi w danym silniku wtedy przychodzi z pomocą opcja nr 2 , ale no właśnie zawsze musi byc jakieś ale .
Gdzie takową można dorobić za wmiare normalne pieniądze ?
w planach mam jeszcze zrobienie kolektora skrzyniowego na gaźniki ale wszystko w swoim czasie .
PS. wszystko mam zamiar robić w aluminium.
sory za błędy braki przecinków itp potem to poprawie bo teraz niemam siły a musiałem się wygadać
własnie jestem w trakcie robienia ssącego pod 4przepustnice, ale wykorzystałem flanszę od starego kolektora
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 01 Gru, 2006
mam czym i jak spawać ,rorki i inne elementy moge kupować w sklepie
kłopot jedynie jest z flanszą teoretycznie mogł bym ją sam dorobić ale mogło by to wyjść mało estetycznie i chciał bym zrobić kąty na łączeniach z rurką dla polepszenia łączenia.
nikt nic niewie gdzie moge zamówić flansze? jak pocwiecze u siebie to moze bym zrobił skrzynke do VTS'a
Jedziesz obrazek w cadzie starej flanszy, szukasz ciecia laserem i masz gotowe.
Zrob od razu dwie, trzy, cztery. Bedzie na zapas/sprzedaz a cena sztuki spadnie.
Nie pytaj mnie ile, ale to rozsadne pieniadze nawet sa.