Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006 piszczący saxolot
Witam
pytanko co może dziać sie z moim saxolotem jak ruszam i tylko wyłącznie jak ruszam pomału to piszczy strasznie cos z przodu samochodu nie cały czas tylko przestaje na sekundę i znów i tak do póki sie nie rozpędzę. Nie jest to pasek na 1000%.Może ktoś juz miał takie przejścia albo wiec co to jest ??
Pomocy bo to jest wkurwiajace Strasznie
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
Kurwa mój też tak zaczął piszczeć, jakoś wczoraj. W środku jeszcze się da wytzxymać ale i tak to denerwuje, ale na zewnatrz to jest straszny pisk, ludzie się rozgladają
I jak piszczy to jest cos tak jakby się sprzegło ślizgało, auto gorzej jedzie i jak przestanie piskać to czuć ze już normalnie jedzie. Piski są przy ruszaniu, tak około 3 ruszeń i potem już ustają całkowicie.
Nie wiem czy to moze o taki rodzaj pisku chodzi. Bo u mnie jak jest mokro, albo jak sie zamoczy to piszczy rolka napinacza paska klinowego ale to jest bardziej dzwiek zapiaszczonego lozyska albo cos w tym stylu.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006
uwaga... panowie mi też keidyś piszczało - opcje są trzy,
jeżeli tak jak mówicie piszczenie nie pochodzi z osprzętu silnika to polecam sprawdzić:
1) przy klockach hamulcowych są specjalne blaszki, pomiędzy klockiem a zaciskiem - potrafią się wysunąć czasem i poprostu ocierać o tarczę hamulcową
2) simering półosi (chyab tak się pisze) czyli taka uszczelka w obudowie skrzyni biegów.. mi piszczało tylko gdy się toczyłem.. na wyższych prędkościach nie było problemu
3) możliwe że łożysko na półosi.
to takie moje pomysły - chociaż uważam że ciężko stwierdzać coś na osległość
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 20 Lis, 2006
saxorulez napisał/a:
uwaga... panowie mi też keidyś piszczało - opcje są trzy,
jeżeli tak jak mówicie piszczenie nie pochodzi z osprzętu silnika to polecam sprawdzić:
1) przy klockach hamulcowych są specjalne blaszki, pomiędzy klockiem a zaciskiem - potrafią się wysunąć czasem i poprostu ocierać o tarczę hamulcową
2) simering półosi (chyab tak się pisze) czyli taka uszczelka w obudowie skrzyni biegów.. mi piszczało tylko gdy się toczyłem.. na wyższych prędkościach nie było problemu
3) możliwe że łożysko na półosi.
to takie moje pomysły - chociaż uważam że ciężko stwierdzać coś na osległość
Nie wiem jak u Grzeska, ale u mnie te powody odpadają bo piszczy też jak auto stoi.
I u mnie wcale nie skłaniał bym się że nie piszczy cos z osprzętu silnika, wydaje się to jakby jakiś pasek, albo kółko.
Najbardziej skłaniam się do czegos przy alternatorze, może pasek, bo jak włącze chociażby grzanie tylnej szyby to też zaczyna piszczeć.