Wysłany: Pon 22 Sty, 2007 Clio Sport vs A3 2.0 tdi 170 koni i 309 gti hardcore
Po całej imprezie w Tychach mając ogromny banan, że s3 z mtm dostało po tyłku był wolny kawałek prostej, więc przyszedł czas na infamous 400m.
Najpierw stanąłęm z nową A3 2.0 tdi robioną w ecusofcie na 170 koni( widać po czasach na torze, że auto może na luza tyle mieć). Start on minimalnie lepiej, pół długości z przodu, w audi koniec jedynki, a ja dalej na jedynce i już przodu. Wbiłem 2, przez milisekundę dalej ta długość dla mnie, a potem do końca 2 już z półtora długości minimum. 3 i oddalam się, wbijająć 4(150km/h) około 4-5 długości dla mnie.
PS. Właściciel ma saxo, ale właśnie ma awarię i przyjechał na rajdzik A3...
Następnie 309 gti, 1.9 8v, w serii niby 129 koni. Właściciel twierdził, że już seryjnym objeżdżał identyczne 309 gti, więc jego było od razu szybki. Motor nadłubany gdzieś na trochę ponad 150 koni i auto odchudzone max do blachy, bez klatki.
Start, ja minimalnie lepiej, pół długości dla mnie. Wbijamy 2 i powiększam przewagą może metr, 3 i to samo, może ponad metr mu odjeżdżam. Do 150 miałem gdzieś półtora długości dla mnie. Te 309 lata grubo...
Włąśnie po imprezie na torze Fiata chciałem tylko porównać jak mi lata auto... Tak poza tym to ćwiartka wogóle mnie nie kręci i masz rację, wieje nudą. Ale zdaję sobie sprawę, że nie wszędzie są miejsca do upalania na krętym...
Kune [Usunięty]
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007
nastepnym razem Marku, jak bedziesz w Tychach to daj znac pare dni wczesniej, moze uda sie cos uczynic