auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006
to nie jest wydech tylko tłumik
drugie sądze że są UNIWERSALE - czyli nie pasują dobrze do rzadnego samochodu.
Za 300PLN masz tłumik który musisz dorabiać aby pasował do reszty wydechu (bo nie jest to plug and play) i nie ma mocowań.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Peugeot
moim zdaniem nie bardzo to pasuje stylem do 306 to pierwsze
a druga kwestia to kwestia tego że nie wiadomo czy coś doda/ujmie ten tłumik ponieważ każdy układ ma określoną pojemność i nie mozna zakłądać sobie tłumika od tak.. byle jakiego. Tłumiki końcowe bardzo różnia sie od siebie konstrukcją - wiem ze Renault buduje tłumiki o dużej pojemności a np. Toyota o mniejszej ale dokłąda większy środkowy. Teraz wymiana tylnego tłumika na taki uniwersalny moze spowodować np. poprawę osiągów przy zachowaniu wględnego hałasu.. lub poprawę osiągów okupioną rykiem tłumika.. lub poprawę osiągów i brzydki brzęczący polonezowy dzwięk. Albo pogorszenie i te efekty dzwiękowe które wymieniałem. Ja w swoim zyciu zaliczyłem już taką zabawę z uniwersalnymi i wiem ze już nie będę tego wiecej kupował. Wolę poczekać, odłożyć i zrobić to w taki sposób aby nigdy nie ząłować że wydałem pieniadze na coś z czego nie byłem zadowolony.
Ot takie moje przemyślenia.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Może i nic takeigo ale jest przynajmniej robiony pod konkretne auto. Sczerze mówiac to wolał bym serie niż taki "sportowy" z allegro, lepiej nie ruszać jak mozna popsuć.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
nie wiem czy w 306 jest tak samo, ale kiedyś czytałem tu i ówdzie o wydechu do 205 - albo coś konkretnego (serio konkretnego), albo seria - wszystko inne popieprzy sprawę...
odnośnie tłumika z allegro: :565: :563: :566: :553:
rozmawiałem z Adamntem dzisiaj i powiedział że te z allegro poprawiają psychiikę kierowcy i nic poza tym..
takzę włodi uwierz nam - lepiej odpuścić.
Masz już fajny motor włożony i nie psuj go bez sensu..
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 20 Gru, 2006
tak samo jak mi napisał , słyszałem ze silnik mi16 ma bardzo ale to bardzo dobrze zrobiony wydech i zeby go popraawiac to trzeba kupić markowy dorobiony pod ten silnik ale zrobić na zamówienie gdzie ci policzą pod twoj motor np jak mgmotorsport i wtedy będzie ok , tylko zadna z tych opcji niejest tania.
rozmawiałem z Adamntem dzisiaj i powiedział że te z allegro poprawiają psychiikę kierowcy i nic poza tym..
takzę włodi uwierz nam - lepiej odpuścić.
Masz już fajny motor włożony i nie psuj go bez sensu..
Po pierwsze to nic nie mam wsadzonego jeszcze... robie przy silniku godzine może dwie na dwa dni...
Zmieniać nic nie zamierzam narazie... Zastanawiałem się tylko co geje z hh o tym myślą...
nox napisał/a:
tak samo jak mi napisał , słyszałem ze silnik mi16 ma bardzo ale to bardzo dobrze zrobiony wydech i zeby go popraawiac to trzeba kupić markowy dorobiony pod ten silnik
ale ja mam wydech od 8v a nie od 16v... :562:
Podsumowując to i tak bym nie zmieniał wydechu narazie, a jak już bym zmieniał to zapewne wybrał bym się do elteca np... no chyba, że hamownia powie mi coś co mnie ucieszy a wtedy nie będe chciał więcej chwilowo... :564: :564: :564: :564: