auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007 MONTE CARLO 2007
Zaczął nam się sezon RSMŚ
No i zaczyna się francuska dominacja:
Po SS5
1 S.Loeb
2 D.Sordo +6,5
3 M.Groenholm +36,1
Ale zaskakujące jest tempo "daniego", wygrał z Loebem juz dwa odcinki.
Seba przed rajdem narzekał że odczuwa jeszcze zeszłoroczną kontuzje, niemniej jednak sam fakt że ktoś nawiązuje kontakt z Loebem w jego "domowym" rajdzie to już niemałe zaskoczenie.
Chyba Citroen mocno się przyłozył do projektu C4, bo na razie nie mamy doczynienia z żadnymi chorobami wieku dziecięcego...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007
ja na fotkach.. tylko
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
szymon [Usunięty]
DOBRY TEMAT JA CHCIAŁEM TEŻ O TYM NAPISAC I NAZWAC TO WRC-CYRK2007.
JAK WIDAC W WYNIKACH PROWADZI LOEB. PAMIETAM, ZĘ KTOS WĄTPIL W MOZLIWOŚCI C4WRC ZE NOWY , NIE DOPRACOWANY ITP. A JEDNAK CITROEN PONOWNIE ZBUDOWAŁ AUTKO ( MASZYNKE) DO WYGROWANIA.I JEZELI LEBOWI NIE ODNOWI SIE KONTUZJA TO BARDZO BARDZO WATPIE ZEBY KTOŚ GO ZATRYMAŁ W DRODZE PO KOLEJNY TYTUŁ.SUBARU-NARAZIE LIPA, FORD-GRONCHOLM-TO CHYBA JEDYNI KANDYDACI ZEBY UPRZYKRZYC PLANY CITROENA.NAMIESAC MOŻE SORDO ALE NA SZUTRACH NIE DA RADY LEOBOWI.(KOLEGA Z TEAMU)
CHRZANEK napisał/a:
Chyba Citroen mocno się przyłozył do projektu C4, bo na razie nie mamy doczynienia z żadnymi chorobami wieku dziecięcego...
CYTRYNKA BYŁA TESTOWANA Z PRZERWAMI OD 2 LAT WIĘC JEST TO W PEŁNI SPRAWDZONY I PRZETESTOWANY, POZBAWIONY CHORÓB DZIĘCĘCYCH SAMOCHÓD W PRZECIWIEŃSTWIE DO NIEZUPEŁNIE UDANEGO 307WRC.
auto: służbowe
silnik:: benzyniak
moc: od 170 w górekm Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Paź 2006 Skąd: WAW/LBN
wylacz caps lock czlowieku . ;]
szymon [Usunięty]
Wysłany: Nie 21 Sty, 2007
wyłączyłem :one:
Leob wygrał z M.Groncholm 1.22.08 . Sordo 2 . Tak więc team Citroena (oficjalny) znowu zapewne zacznie wtgrywać po koeji kolejne imprezy. w szwecji bedzie cieżko w 1 dni bo Leob bedzie otwierał trase i odkurzał droge ale w drugim zapewnie pozamiata i mam nadzieje ze ojedzie Marcusa .
Wysłany: Pon 22 Sty, 2007
No ja też za "cytrynami"
Ale dla dobra widowiska, fajnie by było gdyby Loeb nie został mistrzem w połowie sezonu.
A wszystko na to wskazuje. W zeszłym roku to "groch" był zwycięzcą dwóch pierwszych rund, niestety ten "handicap" niewiele pomógł. Teraz do obrony dla forda został mistrz w kategorii producentów, ale przy takiej formie sordo moze być ciężko...
Subaru tak jakby krok z tyłu, ale dobrze, bo to sedan jest )))
tommi [Usunięty]
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007
Witajcie
Wlasnie wrocilem z Monte Carlo. Rajd byl genialny tylko szkoda ze sniegu nie bylo ale za to wurce w specyfikacji asfaltowej sa piekne. Ale do rzaczy. Nie ma nic piekniejszego niz bycie obudzonym przez wurca Spalismy w samochodzie i zaspalismy no i H. Solberg nas obudzil. A co do jazdy to Loeb jest o klase wyzej od innych. Najpozniej hamuje i na szybkich partiach widac ze chlop ma jaja z reszta kto lata bokami nad przepascia jak nie Loeb (jeszcze Gardemeister latal bokami ale nie tak szybko jezdzil) Groszek bardzo szybki ale wszystko od cyrkla. Bardzo przyjemnie dla oka jezdzil MacHale. I na koniec wg mnie gwiazda rajdy - Sordo Widac ze mimo wieku jest piekielnie szybki i bardzo precyzyjny. Dobra koncze juz zanudzanie a wieczorem jak dojde do siebie i odespie to jakies zdjecia wrzuce.
"Loeb - bokami" i "Groenholm - od cyrkla"
A jak oglądam w telewizji to wydawało mi sie że jest dokładnie odwrotnie
CIekawe kiedy doczekamy się tego całego rajdowego "bałaganu" na mazurskich szutrach ???
Była szansa już w tym roku ;-/
Niestety sie nie udało. Polska nadal jest na "liście rezerwowej"
Bardzo bym chciał kiedyś zobaczyć runde RSMŚ, ale nawet do niemiec jest mi za drogo (niestety)
Zatem pozostaje wierzyć że kiedyś się doczekam, lub wygram w lotka
tommi [Usunięty]
CHRZANEK napisał/a:
"Loeb - bokami" i "Groenholm - od cyrkla"
A jak oglądam w telewizji to wydawało mi sie że jest dokładnie odwrotnie
CIekawe kiedy doczekamy się tego całego rajdowego "bałaganu" na mazurskich szutrach ???
Tam gdzie stalem tak wlasnie bylo! i to mnie na prade zdziwilo! Nie wiem co pokazywali w TV ja bylem na 2 oesach w 4 roznych miejscach i tak to wygladalo. Loeb duzo szybciej napadal na zakrety i potem tyl mu uciekal a Groszek sie bardziej odhamowywal i jechal od cyrkla. Nie widzialem Groszka zeby lecial bokiem a Loeba 3 razy na 4 mozliwosci i zaznaczam ze nie bylem na zadnym nawrocie.