auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 [F] Ostatni król Szkocji
Szkocki lekarz, Nicholas Garrigan (James McAvoy) - przebywający na misji w Ugandzie - zostaje przyjacielem i osobistym medykiem jednego z najbardziej barbarzyńskich dyktatorów naszego świata, samozwańczego prezydenta, Idiego Amina (Forest Whitaker). Garrigan wydaje się być zachwycony pełnioną funkcją. Trwa to jednak do czasu. Doktor zdaje sobie sprawę z faktu, że jego nowy znajomy jest bestialskim tyranem, dla którego ludzkie życie jest niewiele warte. Próbując naprawić swój błąd, naraża się Aminowi. Jednak prawdziwy dramat zaczyna się wtedy, gdy Nicholas zostaje oskarżony o zdradę. Pod groźbą kary śmierci, jedyne o czym teraz myśli, to jak uciec z kraju żywym...
film mnie wciagnął, for riiilll do połowy jest to lekka historyjka jakby nie o tym co miało być, słodko, kwieciscie , momentami zabawnie, nagle sytuacja obraca sie o 180 stopni, ukazuje cała tyranie Amina,jestem pod wrazeniem odtwórcow głownych ról jak i opowiedzianej historii oraz fantastycznych zdjęć, polecam
Ostatnio zmieniony przez michool_vt Pon 19 Lut, 2007, w całości zmieniany 2 razy
auto: narazie Ikarus Pomógł: 8 razy Dołączył: 07 Gru 2005 Skąd: Gocław City
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007
mi sie bardzo podobał, zrobił na mnie duze wrazenie. bardzo polecam
ale nie zaluje filmik zajebisty, Forest Whitaker ( ten kumpel Michala) mistrzostwo swiata jak to zagral... Zastanawiam sie kto dostanie oskara czy on czy will smith...