auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 09 Mar, 2007 206 GTi Vs. PORSCHE CAYENNE
Witam w tym dziele po raz pierwszy ...
Marszałkowska godzinny szczytu - wyścig ultra krótki.
Staje na czerwonym obok podjezdza Czarne Porsche Cayenne. Nie widze kierownika bo pojechał z prawej strony a różnica wysokości jest znaczna ... myśle sobie e tam wisona autko pieknie wyszyczone co szkodzi spróbowac ??
Zobacze jak on ruszy i jak coś to cisne ...
Żólte
nic
Zielone :
Gośc ruszył dośc szybko ale bezprzesady ... chwila jechał tak spokojnie czały czas 1 a potem depnął i ja też ... i SZko 1 trzymam sie dwa trzymam sie ..i koniec wyscigu bo korek itp ...
Szok praktycznie 1 i 2 trzymalem sie Tego Prosche .. Idealnie równo ... a nawet .. tak hmm no dobra nie napisze tego ...
To na 100% była najsłabasza wersja to 250 konne ... ale i tak takie zadowolenie i sadysfakcja ..
MAcie jakieś doswiadczenia jak te auto chodzą ?? bo bylem pewien ze wogle nie ma podejścia ....
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 09 Mar, 2007
Cayenne S dostaje od sporta i z tego co pamietam ma 7.2 (tak podaja). Jezeli to byl Cayenne to chyba ma cos okolo 8sek czyli jak najbardziej realny wyscig.
JIMEK [Usunięty]
Cayenne s ma 7.2 do setki i seryjnym cooperem es bylem zawsze o glowe z przodu
auto: Clio I,
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
ja napisalem 10:26 a ty 10:31 = 5 minut = nie przyjmuje zadnych tlumaczen
JIMEK [Usunięty]
kiedys mialem bardzo podobna historie z WRXem jakims ktory na kazdych ultra krotkich swiatlach na marszalkowskiej ruszal na maksa mimo ze nikt sie z nim nie scigal. Tak raz postanowilem go zaskoczyc i mial male zdziwko
a z chayenne tez kiedys stalem na konczacym sie pasie tylko ze to bylo TURBO a za kierownica WIMAL no i mokro, wiecej nie powiem
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
Bad-i napisał/a:
ja napisalem 10:26 a ty 10:31 = 5 minut = nie przyjmuje zadnych tlumaczen
ja otwarlem strone, poszlem sie odpryskac, i jak juz napisalem to dopiero wtedy przeczytalem ze tu pisze ze tak napisales
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
gratulacje ! Kto by pomyślał że taki peżot zje prosiaka
Mi się jeszcze nie udało złapać z żadnym Cayenem ale niedawno wracając z pracy złapałem się na trasie z Range Roverem Sportem i olałbym go gdyby nie mały znaczek supercharged :547:
Niestety na trasie nie było już żadnych świateł więc próbowaliśmy tylko z rolowanego i powiem Wam, mimo że to taki klocek , iż było cięzko !
Ale jak sobie sprawdziłem jego specyfikację 4.2 litra V8, 390 KM i 550 NM to :562:
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
205 gti - bardzo mozliwe. Jak kupiłem saxo to był moj jeden z pierwszych kili. Stał koles wlasnie cayenem, najsłabszym. Fakt , dochodziło troche tasowania ( w kwesti wyprzedania maruderów , a wiadomo, saxo mniejsze , wcisnie sie lepiej niz cayene ) ale nie mógł mnie wyprzedzic.
auto: Clio Sport
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Michał napisał/a:
205 gti - bardzo mozliwe. Jak kupiłem saxo to był moj jeden z pierwszych kili. Stał koles wlasnie cayenem, najsłabszym. Fakt , dochodziło troche tasowania ( w kwesti wyprzedania maruderów , a wiadomo, saxo mniejsze , wcisnie sie lepiej niz cayene ) ale nie mógł mnie wyprzedzic.
Michal a ten "kill" na panach biznesmenach?? pamietasz? tez byli w Cayenne tylko tamto chyba bylo troche szybsze..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Ja moim zdłubanym 106s16 złoiłem Cayenne S, a ścigał się na 100 procent(prawie taka mała wojna na ulicy wtedy była). Myślę, że to też był S, bo tego najsłabszego byś złoił...