Wysłany: Śro 21 Lut, 2007 kino domowe, need assistance
siema ziomy,
jestem zielony w temacie, a Wy tutaj wiecie wszystko, wiec oczekuje na pomoc
przeprowadzam sie soon, teraz mam ekipe budowlana i chce zeby od razu mi pociagneli kable w scianach, wiec musze wybrac sprzet.
chcialbym cos ze sredniej polki, nie badziew z geanta, ale tez nie jakis hi-endowy Bose. ma ladnie grac CD i dobrze ma mi sie ogladac Fresh Prince'a oraz bad boysow po raz 35
wczoraj bylem w media markt, dzisiaj jestem na allegro, ceny na tym drugim ~40% nizsze!
ogladam cos takiego...http://allegro.pl/item166688532_yamaha_rx_v359_dvd_s559_prism_emerald_nowe_gwaranc.html
planuje wydac do 3000.
moze ktos z Was ma jakies dojscie do kogos, czegos. poza tym ja nawet nie mam pojecia jakimi kablami to polaczyc z TV, dvd itd zeby jak najmniej utracic na mocy i jakosci.
moglbym isc do jakiejs firmy pro, ale po co mam im placic, jak mam Was;) licze, ze za Pomogl + 6cio paczek ktos mnie wesprze, bo qrwa nie wiem o co cho
ja mam harmana avr130 i dvd22 i b&w 601 s3 fronty i sub asw600 kable aq type4 i gra ladnie,
nie mam centralnego bo jest mi zbedny a tylne niedlugo uzupelnie
do 3 tys to ciezko bedzie cos kupic zeby ladnie gralo
3tys to mozesz przeznaczyc na sam av a na reszte 7tys znaczy komplecik kolumienek
polecam stronke http://www.top-audio.pl/ popatrz na sprzeciki i poszukaj taniej np na allegro
wielokanalowe rozwiazanie przy zalozeniu ze ma dobrze grac to tak 10tys
no rotel rsx-03 najprostrzy amplituner kd masz za 4tys kolumienki do tego b&W seria 600 i bedzie cacy
wiec jezeli chcesz w tej cenie aby gralo bez wczuwania to taki kombajn bedzie oki wszystko odtwarza ten harman hd300 jest juz przygotowny pod HD
ale jak chcesz zeby muzyczka byla relaksujaca lub z wykopem to normalne dobre kolumny
ja mam budzetowe rozwiazanie i jestem zadowolony harman avr 130 koszt 1500 dvd22 650
b&w 601 s3 1150 i subek 1700 kabelki 300
i to jest dopiero baza do rozbudowy, o tylne i centralny
musisz sie zastanowic co wybrac, czego sluchasz ile sluchasz muzyki, podpowiem ze generalnie av do sluchania samej muzyki to nie warto jezeli muza to tylko stereo ,
ja slucham muzy w 70% radio, cd reszta to tv ps2 i fimy
a i jeszcze jedno niektore av w swojej klasie np harman lepiej gra w stereo np od yamahy ale gorzej w dk 5.1
dlatego wybralem harmana bo dla mnie najlepiej gral w trybie stereo w klasie av do 2000pln, na kd mniejszy klade nacisk
ten sub to rewelacja zostal wyrozniony eisa , sluchalem tych satelitek naprawde niezle graja ,
do kina zestaw rewelacja!! do muzyki 5- na 6 ale generalnie ma kopa i niele gra,
musze to wszystko czuje zrekalkulowac na pewno to zrobie, bo pare lat mam zamiar tu mieszkac, wiec doinwestuje najwyzej
aczkolwiek jeszcze raz podkreslam, ze nie jestem audiofilem i wieza technicsa, ktora mam w domu za 3000 pln zaspokajala przez pare lat moje potrzeby, hehe
cos mi swita ze wyzszy model yamahy dostal wlasnie jakas nagrode eisa, ponoc te same wzmacniacze, koncowki mocy (czy jak to tam sie nazywa ) sa w nizszych modelach,
generalnie jak ja kiedys cos tam kompletowalem to w roznych gazetach mowili ze najlepsze stosunek jakosc/cena (w tych tanszych) maja wlasnie jbl, yamaha, koda, infinity
jesli chcesz nie duzo wydac to chyba mozna pchac sie w jakis zestaw głosników infiniti lub jbl'a
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Śro 21 Lut, 2007
dobrze mowi mikson, taki sprzecik kupuje sie na dłuzej, wiec warto wydac pare zł wiecej
przypomnialo mi sie jak pierwszy raz podlaczylem moje glosniczki w domu, jbl seria LX2000 (juz takich nie produkuja) , normalnie mnie ciarki przechodzily po plecach a nie jest to jakis super sprzet!
jeszcze zalezy jakiej muzyki sluchasz, bo nawet poruszajac sie w obszarze budzetowego systemu sa kolumny o pewnych cechach brzmieniowych np jbl robie kolumny ktore lepiej sie slucha w mocnym rocku, dynamicznym, ale bez tej malej nutki finezji sa takie brzmieniowo estradowe
znowu powroce do b&w serii 600 nie sa moze bez wad ale sa dynamiczne , dobrze tworza przestrzen odsluchowa tez maja dobra relacje cena jakosc, warto ich posluchac przed zakupem ja jestem z nich zadowolony a raczej slucham muz. elektronicznej ambitniejszej z wokalami
rowniez niezle kolumienki to kef iq3 podstawkowe, bardziej do spokojnej muzyczki ,
do powaznej dali , itd
najlepiej na jakim forum hi-fi popytaj sie albo poczytaj sporo tam mozna sie dowiedziec http://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/index.php
nikt nie da ci gotowego zestawu jak masz juz konkretna kwote to poswiec troszke czasu na odsluch to nie kosztuje, i bedziesz juz mial jakies odniesienie
ja napisalem Tobie jaki ja mam zestaw i czego slucham
ale kazdy bedzie mial inne potrzeby , ucho i wymagania
bardzo ciekawa pozycja
jest swietny do muzyki, ale ma malo basu przy cichym sluchaniu, ale dynamiczny amplik
tez dorzuc go do listy kosztuje 2tys cena do jakosci brzmienia rewelacja