Witam!
Poszukuje informacji nt. tego samochodu, od kogos kto mial jakis kontakt z nim, chodzi mi o wersje Cabrio (Spyder?), jakie tam byly silniki, jak to jezdzi i jak sie sprawuje. Mam okazje tanio kupic, tylko wszystko zalezy jak wyjdzie z Clio.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007
Z tego co wiem i widzialem i sie naczytalem... 99% tego co jezdzi po PL to padlina i skarbonki bez dna.
Tak pozatym auto bardzo przyjemne. Duzo na sr.pl o nim poczytasz.
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
auto ponoć świetne jeżeli nie jesteś profi driverem to będziesz miał przesyt adrenaliny na codzień auto jest mocno nieprzewidywalne i jak juz pojdzie bokiem to kończysz z drzewem w dupie ale ma to swoj urok ogolnie auto świetne dla jakieogś krejzola
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
jak ta stara to jest masakra z czesciami blacharskimi. Moj znajomy miał, i dlatego sprzedał. Rozjebał tył i był straszny problem wlasnie z czesciami
mechanicznie nic sie nie psuło , kompletnie. Tak jak maciek napisał, w PL same szroty
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Ale tu nasuwa sie pytanie która MR2?
Stara była 150Km, 172KM i chyba nawet turbo
Nowa wiadomo jedna wersja silnikowa
Stara silnik 150KM nie polecam bardzo źle się prowadzi są to egzemplarze z pierwszych lat produkcji.
172KM ponoć najlepsze rozwiązanie bo już poprawiony zawias, a bardziej płynne rozwijanie mocy przez wolnossącą jednostkę nie powoduje takiego szału tylnej osi.
Ja osobiście nie spotkałem się z opinią aby to auto byłą "widow maker", jedynie złe opinie słyszałem o 150 konnej wersji.
Dodatkowo jest tam naprawdę dobre rozłożenie masy na osie...
I nie jest to spyder tylko TARGA
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
Kune [Usunięty]
model MR2 to ten nowszy, to jest chyba 2003 rok, nie wyglada mi to na Targe tylko Cabrio. Auto stoi w DE, jest serwisowane i ma jakis tam znikomy przebieg. Moge je kupic dosc tanio, jest w pelni jezdne tylko poobijane do okola - nic nie trzeba wymieniac. Stoi na 17' calowych felgach.
W srodku autko jak nowka, mialem okazje siasc i poogladac, niestety nie bylo okazji aby pogadac i sie przejechac, bo w sumie nie pomyslalem aby sie na powaznie zainteresowac tym autem.
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
a ja nie, podobno juz nie jest taka narowista jak stara i taka hardcorowa, ale tez napewno mniej sie psuje i oczywiscie jest nowsza.
Osobiscie nie lubie takich samochód , ale jak ci sie podoba ...
Nie wiem jakiego jesteś wzrostu, ale ja (ca. 190cm) nie miałem miejsca w tej mr-ce... kolana miałem niemalże na wysokości głowy. Poza tym, przejechałem kilkadziesiąt kilometrów i auto mnie jakoś szczególnie nie zachwyciło.