Ja tylko dodam ze nie warto brac symbiana od Orange.
Orange ma wlasna wersje softu ktora jest syfna, nie mozna zrobic update na normalna wersje bo sie traci gwarancje.
Mialem w orange N70.
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 10 Lip, 2007
nie polecam spv'a
Moj ziom ma . Nie napiszes esa jedną ręka ( jadąc samochdem np ) , nie wybierzesz numer jedną ręką ( jak ci sie uda , to minie 20 min , pieruńsko wolny. Jak naprawde potrzebujesz pocketa to ok, ale tak kupowac poprostu to bez sensu.
juz te nokie są lepsze, ale podzielam zdanie łukasza , nokie są BLE
pracuje w orange ale nie sprzedaje heheh i ogolnie jest tak... ze z tel jest lipa... nic super fajnego nie ma a jak jest to cena jest powalona. osobiscie podoba mi sie nokia e50 i ja bym ja wzial.
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
zawsze w kazdej partii tel moga zdazyc sie mniej lub bardziej udane
egzemplarze, ale .... w: e50 psuja sie dzojstiki, n70 zdazaja sie
wieszajace sie egzemplarze. z listy to polecam ci e65. spv nie znam.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Darku - ja ostatnio przedluzalem umowe i mialem podobne rozterki.
Pocketów nie bralem pod uwagę bo nie korzystam z tych opcji i sa nieporęczne (jak dla mnie) więc na ten temat ci nie poradze.
Jezeli chodzi o telefony konwencjonalne to:
-użytkuje slużbowo E50 (rewelacji nie ma, bateria trzyma jak wiekszosc wspolczesnych telefonów, funkcji multimedialnych malo, blackberry do obslugi poczty nie ma racji bytu ze wzgledu na standartowy wyswietlacz.
-prywatnie rozwazalem N70 (bo multimedialna i tania jak barszcz) ale...
...aparat jak na wspólczesne standarty slaby, bateria trzyma bardzo króciutko, symbian sie zwiesza tak jak to przedmówcy wspomnieli.
Osobiście po zarzekaniu się że wezme Nokie, w końcu wziąem Sony Ericsona K800i i szok.
-Zero akcji że telefon sie zawiesza
-Aparat fotograficzny kosmos, z prawdziwym flashem (a nie jakąś diodą)
-Pelna multimedialnosć (odtwarza wszystkie pliki, obsluguje Email, szybka transmisja danych, wideorozmowa i wiele innych)
Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie, ale jeżeli juz nokia to N73, a jezeli nie upierasz sie to rozważ SE
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
mam E50 pare miesiecy juz i jestem baaardzo zadowolony. z tym, ze ja tylko odbieram, wysylam i czasem fotke w dzien pstrykne. do laptopa tez podlaczam, net smiga
od dłuższego czasu używam nokii 6280 i jest na tyle ok. że nie zmieniłem jej po paru m-cach
zastanawiam się nad N80 lub 8800 (cena za nową przeraża lekko)
ogólnie teraz 6280 mocno potaniały, więc też jest dobrym rozwiązaniem
6280 to w zasadzie to samo co N70 tyle ze "slider"
nie no co Ty, to zupełnie inne telefony
N70 jest na symbianie a 6280 nie
bawiłem się też N70 i ma słabszą rozdzielczość i jasność ekranu
N80 ma już spoko rozdzielczość i ostrość, ale nadal ma ciemniejszy ekran niż 6280