auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 Beskidzki wyscig górski dla amatorów
W dniach 29-30 września odbędzie się Beskidzki Wyścig Górski, w zawodach będą mogli wziąć udział zawodnicy nie posiadający licencji sportów samochodowych.
Zawody odbędą się na trasie: Międzybrodzie Żywieckie - Góra Żar.
Amatorzy będą mogli startować samochodami, które posiadają:
* Klatkę bezpieczeństwa - niekoniecznie z homologacją, wystarczy że będzie zapewniała minimum bezpieczeństwa.
* Fotel wyczynowy "kubeł", dla kierowcy - nie musi mieć homologacji.
* Szelkowe pasy bezpieczeństwa, dla kierowcy - nie muszą mieć homologacji.
* Gaśnica z aktualną datą ważności.
* Ważne badania techniczne i ubezpieczenie OC i NW.
* Kierowcy muszą posiadać aktualne prawo jazdy, nie będzie wymagana odzież ochronna a jedynie kask typu używanych w sporcie samochodowym (nie musi mieć homologacji)
Wpisowe za dwa dni wynosi 150 zł.
Przebieg zawodów
Podczas obydwóch rund, amatorzy pojadą po tej samej trasie co zawodnicy posiadający licencje.
Podczas podjazdu zapoznawczego pojadą razem z zawodnikami licencjonowanymi.
Dwa podjazdy wyścigowe odbędą w przerwie pomiędzy podjazdami treningowymi i podjazdami wyścigowymi dla kierowców licencjonowanych.
Mysle ze dosc ciekawa inicjatywa i moze wreszcie cos sie ruszy w polskim sporcie motorowym.
To ja się piszę może, jelśli akurat będę miał czas... 106 daj znać na priva ile za tego kadzia na weekend. Chciałbym chociaż 5 km testowych. Kadetta kiedyś miałem, będzie powrót do źródeł. Szkoda, że w clio nie mam klatki.
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007
kozacko dzis rano na kiblu własnie myslałem, ze jak wyjade na urlop to zostawie chyba auto na klatkę ale to juz 4 fajna impreza na weekend 29-30/09
myslicie ze "świeżak" moze spróbować swoich możliwości w takiej imprezie..... ?
myslicie ze "świeżak" moze spróbować swoich możliwości w takiej imprezie..... ?
Oczywiscie... Polowa "zawodowcow" ma zero umiejetnosci i talentu, a jezdza.
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007
kurde musze zrobic rachunek sumienia i wybrac z tej "wielkiej" 4ki na tamten weekend optymalne wyjscie :566:
podobno KJS w Debicy jest jednym z lepszych organizowanych w tym sezonie i kolega bardzo mnie namawia, ale i mam wielka ochote pojechac w 3 rajdzie dziennikarzy, bo jest super zorganozowany i sa ciekawe trasy, poza tym jest organizowany Rally Wyszków przez AK Centrum a tam mam sporo znajomych i moze byc bardzo milo, sympatycznie i ciekawie ....
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 22 Sie, 2007
Na zarze moi dziadkowie mają dom Dzień wczesniej wjade na góre i poźniej bede przeszkadzał wszystki
hmmm w sumie nieźle znam trase, ale auta dobrego nie mam
Moze ktoś pozyczy?