Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 Hamulce - ex Honda Shortiego
Sluchajcie moj ziom ktory kupil Hanie od Shortiego chce teraz zrobic hamulce. Jak wiadomo te co sa teraz sa calkiem seryjne, z przodu tarcze z tylu bebny. Nie znam sie az tak dobrze na hondach i nie wiem co mam mu doradzic. Jakbyscie mogli przedstawic swoje propozycje i jak to sie ksztaltuje cenowo? Wkladac zamiast tylnych bebnow tarcze? co trzeba by wtedy kupic??
_________________ www.08PSS.pl - Cat Cams/ Fujita/ Magnaflow/ Milltek/ Momo/ Samco/ Woessner
Peugeot 206GT:
Stage I: 170,8 HP przy 6949 rpm/ 207,2 Nm przy 5186 rpm/ masa: 940 kg
no ale tam jest chyab calkiem sporo tych koni a te od vti tez sa kiepskie troche. Jeszcze jakby przelozyc przod i tyl dobre + dobre tarcze i klocki to by dalo rade. Ale skoro i tak sa przekladane to wzialbym co najmniej 280mm na przod.
Spoon [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007
nie bedzie tak latwo jesli chodzi o przod to nawet przy zmianie na 262 z vti niezbedne beda tez zwrotnice
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
A do Vti jako wiekszy hamulec łąduje się chyba zaciski od preludy i tarcze na 4 otwory od jakiegoś rovera wtedy to ma 280 mm. Może taka opcja? Pewnie ktos z hondziarzy ja rozwinie bo ja to tak jak widzisz po omacku cos tam słyszałem.
No i jak dla mnie to obowiązkowo tarcze na tył, bez tego ani rusz.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Przód:
Komplet od prelude lub accord lub angola vti (282 mm)
zwrotnice,zaciski i osprzet
tarcza mg zr lub jakis afetrmarket dla niego przeznaczony, klocek tez jaki kto chce
Tył:
komplet z esi lub vti robi robote - tutaj montujemy cały wahacz wleczony z tym zestawem, zadnej rzezby tu nie ma, nalezy sie wyposazyc w linke hamulca recznego z esi,vti.
Z tego co wiem pasują takze z vti angola
Przy zakupie zestawu na tyl nalezy wymienic regulator sily hamowania (zazwyczaj dostarczany w komplecie)
Lub nalezy zakupic gotowy kit firm endless, willwood - ale to juz zasobniejsze portfele
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Lis, 2007
ziom najlepiej niech zadzwoni pod nr 502 353 637 to jest nr do chlopaków z gdańska - napewno pomoga ...