Ziomy nie ma nikt alternatora do saxo 1,6 16v 2002,12 podobno sa dwie wersje ja potrzebuje nowsza. Zadowoli mnie tez sama plytka sterujaca nie wiem jak to sie zwie fachowo - ale podobno jako czesc jest nie do zdobycia. Ja mam jakis chyba qurwa wadliwy egz. saxo pomocy
Ziom pyknij mi na pw nr.tel do siebie najlepiej kom. to ustalimy cos na temat tego alternatora.
[ Dodano: Pią 10 Lut, 2006 ]
Wiec tak potrzebuje regulator napiecia symbol A13VI288 lub caly alternator napisz mi ziom czy ta czesc mozesz załatwic a jak nie to za jakie pieniadza alternator by byl do wyjecia.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006
a mrygała kontrolka przy przyśpieszaniu?? hehe.. standard.. też tak miałem w takiej sytuacji pomaga:
a) nasmarowac jakims środkiem (nie pamiętam nazwy) kabelki wychodzace z alternatora
b) sprawdzić czy żaden z przewodów nie zachacza o blok silnika.. bo czasami przy przyśpieszaniu jak motor pracuje (rusza się) kabelek zachacza i się uziemi ai nie ma ładowania
_________________ when the flag drops the bullshit stops
tak na nowym alternatorze przejechalem 300 km i jest pozamiatane nie ma ladowania totalnie nawet wspomaganie i nadmuch nie dziala dzis jade sprawdzic wiazke moze to cos da załamka
Dariano do mnie zadzwonil ze potrzebny jest alternator wiec go zalatwilem. Jesli okaże się, że to wiązka to bym pogadal z Twoim mechanikiem czy on wie co robi ? bo zaczyna się od weryfikacji a nie metodą prób i blędów.