Czy waszym zdaniem warto kupic to auto. Wiadomo ze siedzi tam prawdopodonie technologia z hondy, ale chyba jednak nie do konca.Na forum Rovera troche czytalem same +++ jak to na forum konkretnej marki
Interesuje mnie wszystko,silnik-jego charakterystyka i rzeczywiste osiagi co do mocy,zawieszenie,skrzynia,jak sie widzi buda i stylistyka.
wlasciwosci jezdne,co sie psuje i jest usterkowe,jak moga sie ksztaltowac ceny czesci
i oczywiscie na koniec wlasne odczucia z jazdy, oraz mozliwosci przerobek mechanicznych
ciekawe tez beda porownania ktore sa w necie,arykuły, filmiki
Mam nadzieje ze temat sie rozwinie, bo chyba warto zwrocic uwage na MG jesli mowimy o hot hatchach
pozdr
Ostatnio zmieniony przez lipton Pią 18 Sty, 2008, w całości zmieniany 2 razy
podobało mi się to auto i chciałem je kupić zanim wymyśliłem R5 i astrę... jak dla mnie to trochę zbyt mało popularne auto i mogą być hinty z którymi nie poradzi sobie zwykły mechanik. dostępność części na szrotach też raczej niewielka
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pią 18 Sty, 2008
do bujaki codziennej prawie MG ZR105 kupiłem (technicznie +- to samo, ale ze słabszym silnikiem), ale troszkę mnie zupełny niemal brak części zamiennych przeraził.
Nie zmienia to faktu, że bryka przekozak!
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
+
fajnie wyglada
orginalny
-
brak kompletnie czesci
psuje sie
pali w uj
srodek to z lat 50 chyba
90% to przystanki
jednym słowem, BIERZ
tak szczerze, ja miałem brac takiego, tyle ze czerwonego. Zamiast civa. I sie interere tymi samochodami. W sumie jakbym go wzioł to lepiej bym wyszedł niż na civie ale mimo wszystko nie polecam ( ani civa ani mg )
Michał napisał/a:
srodek to z lat 50 chyba
50. to przesada, ale osiemdziesiątymi nieco trąci
Michał napisał/a:
90% to przystanki
fakt - oba, które oglądałem, miały dość barwną przeszłość
JIMEK, dzieki ale z tamtego co podales nic nie wynika
3 strony o monatrzu nitro i 2 spamu
Ja jeszce nic nie biore.... linki wrzucilem przykladowo tylko...
Chcialbym to auto porownac jakos do innyc hh szcegolnie do clio rs
Co do blacharki to prawdopodobnie byloby AC (mam blisko szrota firme z czesciami mg nowe i uzywki)
Pytam bardziej co wybrac, czy warto wybrac?
Bardziej szczegolowo,mechanicznie,technicznie jak z awaryjnoscia jest silnika,elektronika,zawieszenie... (co sie psuje)
Skad ta technologia itd.... czy potwierdza ktos ze z hondy i mozna bawic sie w czesci zamienne itd
a to ze wyglad ma kozak, chyba kazdy to przyzna ;)wnetrze w starej wersji z pupy i wyposazenie kiepskie
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
lipton, mozesz też poszukać w tej budzie wersji dieselka, w serii już troszki kucy jest, zaczipsować, i jakoś by to jeździło
diesla tu na forum chyba nie ma
sharxhunter napisał/a:
diesla tu na forum chyba nie ma
...i niech tak zostanie
Rudello napisał/a:
Lipton bierz Mg.. daruj sobiei narazie Clio bo szukasz i szukasz.
No niestety, ale clio to tak chyba o pol klasy nad MG (jesli chodzi o wyposazenie i zawieche)
MG wszystkie praktycznie bite tak samo jak clio, a sprowadzane sa juz tylko z francji w wiekszosci , sa podobno problemy z elektronika i wlasnie cos z silnikiem, drogie czesci blacharskie...
co do diesla...jakos mnie nie przekonuje (jak kupowac to vaga) , takie clio rs w dobrym stanie wiem ze zawsze sprzedam i na tdi wystarczy
dobra ale wrocmy do ciekawego tematu zajrze zaraz na sr
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
O tym nic nie wiem, ale kolega miał Rovera 75, czyli MG ZT, ale bez body itd. Nie wiem czy się jeszcze czyms róznią.
Tak czy siak, strasznie sie psuł, miewał jakieś fochy i humory. Kiedyś jak siedziałem z tyłu za pasażerem, to oparcie fotela pasażera samo zaczęło mnie przygniatać. Ot tak. Nikt nic nie dotykał, zaczęło jeździc. Za jakąś godzine znowu...
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae