Niebawem kończy mi się ubezp. i muszę wybrać ubezpieczyciela na kolejny rok
W tej chwili mam OC+AC w PZU, ale zastanawiam się nad ofertą konkurencji
Link4 - słyszałem o jakiś problemach w przypadku likwidacji szkody
Liberty Direct - ?
Allianz - ?
i reszta typu Warta, Samopomoc itd.
w zeszłym roku przy wyborze składki pomagał mi agent ubezpieczeniowy
w PZU była akurat dosyć atrakcyjna cena na cały pakiet, ale i tak była to kupa kasy
zastanawiam się teraz czy dalej siedzieć w PZU czy może skusić się na coś nowego/tańszego, ale zaznaczam od razu, że nie szukam specjalnie najtańszej oferty, musi być sprawdzona i dobra.
Jeśli ktoś ma jakieś dobre rady to chętnie wysłucham
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008
Link 4 oraz Lierty Direct omijaj szerokim łukiem! Moi znajmomi mają niemiłe doświadczenia!
Raz miałem Samopomopc ale rczek był wyjątkowo bezkolizyjny więc trudno się wypowiedzieć. Obecnie od 3 lat mam PTU i jest git, tanio, z wyceną i wypłatą kasy też cyrków nie było!
dzięki, akurat te warunki mnie już nie dotyczą
wiek i lata posiadania prawka stawiają mnie w lepszej pozycji
zresztą OC to pikuś, bardziej warunki na AC biorę pod uwagę przy wyborze
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Hmm... A mi mówili w biurze ubezpieczeniowym, że w PZU jest +30% za wiek...
Również mam ten dylemat, gdzie ubezpieczę auto, jak je juz kupię ... Mam namiary na jakiegos agenta ubezpieczeniowego, ale jesli ktos mógłby mi coś i kogoś polecić - bedę zobowiązany.
Oczywiście mam zwyżke, bo krótko prawo i młody jestem. Auto będę kupował na ojca (max zniżki) i na siebie...
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
wszystko jest git do momentu, kiedy musza wyplacic kase, wtedy te gnoje robia wszystko zeby tylko tego nie zrobic, nagle auto traci np 30% wiecej na wartosci lub czepiaja sie jakiejs pierdoly, uzasadniajac tym odmowe wyplacenia odszkodowania, no i trzeba isc do sadu, nie wszyscy decyduja sie na taki krok i na tym Ci zlodzieje zarabiaja! wiem bo kumpel prowadzi juz druga sprawe przeciwko L4
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
strick napisał/a:
Z warta słyszałem ze nigdy nie chce płacic za oryginalne czesci, zawsze u nich trzeba uzywac zamienników... zawsze zanizaja wartosc...
Też to słyszale i to od znajomego, który jest w branży i mi pomagał, jak miałem dzwona (nie z mojej winy) Pierwsze jego pytanie gdzie ubezpieczony sprwaca, odpowiedziałem, że PZU, to odetchną z ulgą i powiedział, że nie ma dramatu masakra by była z Wartą.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Greg napisał/a:
Również mam ten dylemat, gdzie ubezpieczę auto, jak je juz kupię ... Mam namiary na jakiegos agenta ubezpieczeniowego, ale jesli ktos mógłby mi coś i kogoś polecić - bedę zobowiązany.
również PW
Jeśli natomiast kupujesz na ojca (jako współwłaściciela) to są jego zniżki minus Twoja zwyżka za wiek.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Ja korzystam z HDI asekuracja.
Kłopotów przy wyplacie z AC zadnych. Wyceny sa robie przez rzeczoznawców ktorzy nie pracuja w HDI wieć można zawsze sie z nimi dogadać.
Jest mozliwosc wykupu opcji "amortyzacja cześći "czyli przy wypadku wycena jest liczona po kosztach cześci nowych. + udział własny <- ogolnie niedrogie opcje a przydatne w razie szkody
-- nie maja infolini jako takiej. tzn jak masz szkode to musisz fatygowac sie do nich osobiscie lub osoba upowazniona zeby zgłosić szkodę.
Co do zniżek to smiesznie bo akurata auto ubezpieczone na mame, ktora przejmoje zniki po męzu a jestem jako współ właściciel i zadnych zwyżek nie ma.
Jest to jedno z tańszych ubezpieczycieli ale nie mam powodów do narzekań
Słyszalem ze PZU oferuje skup wraku po wypadku, co napewno jest bardzo wygodne. CZY TO PRAWDA??