Wysłany: Pon 03 Mar, 2008 Koło dojazdowe sport clio
Zakładam temat ponieważ dzisiaj rano wyjeżdzając z garażu poczułem że coś nie halo, no i miałem racje, prawy przód - kapeć , musiałem dzień wcześniej złapać niedaleko domu.
Zaznaczam że nigdy od 7 lat nie miałem kapcia
Na szczęście w garażu miałem zimowe koła, co sprawiło że nie musiałem używac zestawu naprawczego. Wiec szybka zmiana dziurawej letniej, na jej miejsce zimówka, i do wulkanizacji -mały gwózdek 28 zł, i sprawa załatwiona.
Jakoś nie wierze tym moim zestawą naprawczym, i wole nie myśleć co by było gdybym złapał kapcia np w nocy w jakiejś wiosce, zostaje tylko assistance
Njalepszym wyjściem byłaby dojazdówka.
I tutaj pytanko o dojazdówke, np taką :
Czy będzie pasowała do mojego sporta 182, też mam rostaw śrub 4x100, wiec powinna podejść, ale wole sie upewnić i zapytać bardziej doświadczonych forumowiczów.
Jak sprawa jest rozwiązana w starszych sportach, podobno tam jest dojazdówka, mam racje ??
Co o tym sądzicie, przesadzam z tą zapasówka, i zestawy naprawcze wystarczą, czy moje obawy są słuszne.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 03 Mar, 2008
mam jedna pojedyncza serie ze sporta 16" (z wersji freemana/dzika), opona seria ~80-90%.
Jesli ktos potrzebuje -> pw
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Mar, 2008
Ta dojazdówka raczej nie pasuje do clio ,bo wymienione tam marki mają mniejszy otwór centrujący niż renault.A co rozumiesz przez zestaw naprawczy? Specjalny kołek czy różnego rodzaju chemiczne mikstury ?
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Wto 04 Mar, 2008
co do zestawu naprawczego to w jakims programi tv testowali takie cuda.
Wniosek był taki że da sie dojechać ale pożniej już takie opony nie można naprawić (bo jest cała wypełniona tym syfem)
dojazdówka wg mnie to najlepszy pomysł, a i zawsze mniej kg w aucie, temat chyba jest dosc prosty, jak juz zostało zauwazone musisz sie kierowac rozmiarem felgi jak masz 15 to bierzesz dojazd. 15, one chyba wszystkie sa w profilu 65, rozstawem srób i włąsnie jak p106 zauwazyl otworem centrujacym
ziom jak mozesz to sie wstrzymaj do weekendu, bede u rodziców i tam mam jakas dojazdówke tzn mialem kiedys i nie pamiatam czy to 14 czy 15 z Hondy wiec 4x100 - jak ci podpasuje to masz ja za 4paka Peroni