czy to jest ten słynny LEON o którym wszędzie głośno...?!
http://www.trader.pl/details,131,100106490.asp
piękny jest i przypuszaczam piekielnie szybki....
ale ciekawe jak tam awaryjność takich wynalazków bo z tego co napisane sporo nagrzebane!
chyba ryzyko zanabyć takie auto co..?!
co myslicie..?!?!
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
dlaczego sprzedaje?
odpowiedz jest prosta
kazdy silnik wysilony jezdzacy na normalnych gratach szybko sie zajezdza, a tym bardziej dizel,
wyzsze temperatury i cisnienia, podkrecona turbina
ktos kto ma 100tys na wysilonym silniku tym bardziej nie chce juz w nim modzic
ktos kto go kupi podjara sie extra 250konnym autem ktory padnie po kilku czy kilkunasty tys
wolalbym dozbierac i kupic sti , wtedy to ma potencjal
taka moja teoria
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 15 Mar, 2006
pozatym 300KM na 1.8T z dobrymi gratami to niejest jakos ekstramalnie jezeli auto było odpowiednio servisowane a właściciel przestrzegał zasad związanych z posiadaniem turbodoładowanego silnika to ja tam niewidze probolemu
kazdy silnik wysilony jezdzacy na normalnych gratach szybko sie zajezdza, a tym bardziej dizel
A który z tych Leonów to diesel ??
zaden, obydwa to 1,8T
mikson [Usunięty]
Wysłany: Czw 16 Mar, 2006
1.8turbo vaga to zadna wyczynowka,
fakt ze potrafi sie krecic i znosi dobrze do 240koni moc ale powyrzej to juz za duzo dla tej konstrukcji
oczywiscie mozna 350 wycisnac z 1.8turbo ale jak dlugo pojezdzi?
dlatego uwazam ze jak chce sie miec ponad 300koni to sie rozklada silnik na czesci , prawie wszystko wymienia na mocniejsze , wieksze turbo i moze miec 400,
a nie przypuszczam zeby ten leon mial tak przerobiony silnik, pewnie zwykla seria tylko dolot i wydech poprawiony , wieksze turbo i tyle
Z tego co moj kolega sie bawil swoim 1,8t to problemem jest sterowanie i przy wiekszej mocy nie obejdzie sie bez SA. A to juz kasa jest.
1.8t nie jest szegolnie nadzwyczajny, jest poprostu popularny.
44FG [Usunięty]
Wysłany: Czw 16 Mar, 2006
1.8 T jest o tyle dobry, że na seryjnych gratach wytrzymuje do 300KM - tak przynajmniej twierdzą panowie w VTG. Powyżej tego koszty są już na tyle duże (zakuty motor, wtryski, turbo itp), że założenie SA niewiele zwiększy koszt.
Wiekszosc 1.8t ma kkk k03 ktore dmucha jakies 180-190KM ,wiec powyzej tej wartosci i tak trzeba turbo zmienic. Wtryski chyba tez. SA to koszt spory, wiec nie racej pomijalny. Wlasnie kute graty wcale nie musza byc piekielnie drogie bo silnik znany i nie sa liczone jako custom.
Ja tam tylko tyle wiem ze kolega ma 1.8t z lekkim chipem i tyle, dalsze mody to juz bylo turbo i SA bo cos nie potrafili jego kompa wystroic.
44FG [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006
Oczywiście, że turbo trzeba zmienić - ja napisałem, że silnik na seryjnych gratach (w sensie - bez kutych elementów) wytrzymuje do 300 KM. Ale jak już zmienisz turbo, wtryski, pompę, blow-off i kute graty, to SA jest jakby w miarę naturalnym ruchem, bo na SMT raczej tego nie zestroisz... choć różne cuda już widziałem.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Sob 18 Mar, 2006
ach jak ja nie lubie takich samochodow...w CH same geje nimi jezdza.
[ Dodano: Sob 18 Mar, 2006 ]
no i wlasnie 300KM to nie az taki wynik, po samym strojeniu komputera maja juz cos okolo 220KM. Wspollokator ziomali ma S3 z sportteca majace 373KM...