auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2008 bagażnik (uchwyt) na rower
witam, od tego weekendu zaczynam smigac na mazury a ze wzgledu na fakt ze kupilem sobie rower na ktorym przejechalem dopiero 30 km mam zamiar cos ze soba zrobic .
Szukam bo chce kupic bagaznik na rower (uchwyty do samochodu oraz belki juz mam). Teraz chodzi o same uchwyty na rower, czy lepiej kupic cos na dach czy do tylniej klapy auta?
Any ideas?? Nie chce stracic takiej inwestycji jaka byl rower
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2008
wy sie nie smiejcie, bo jak pomysle co bym mogl za ten rower do samochodu kupic to nie chce zeby mi odlecial po trasie
Marcel [Usunięty]
zdecydowanie polecam na 1 miejscu bagazniki firmy Thule - mialem takie i bylem bardzo zadowolony http://www.dibag.pl/bagazniki_thule_proride.html szybkie i łatwe w montazu na belki jak i sam rower dobrze 3maja i szybko sie na nich go montuje
mikson [Usunięty]
ja woziłem rower na dachu, tylko moja rada jest taka żeby kupić na tyle sztywny bagażnik żeby ci się nie gibał rower jak jedziesz, często rynny w których stoją koła są mało sztywne i w połączeniu z pałąkami które trzymają się ramy powoduje gibającą się konstrukcję, ja kupowałem w sklepie na Nałęczowskiej obok bloku saxo
ja wlasnie myslalem o takim przykladzie jaki podal Marcel - jedyne co mnie kusi to ten na klape. Zawsze to chyba latwiej zamontowac oraz szybciej wlozyc rower na wysokosci bioder
Ile mozna z takimi bagaznikami jechac??
Wiem ze niby z trumnami na narty to mozna tylko 120 km/h - ale moj jakos nawet i ponad 2.XX wytrzymywal
auto: Clio Sport
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Bad-i napisał/a:
Wiem ze niby z trumnami na narty to mozna tylko 120 km/h - ale moj jakos nawet i ponad 2.XX wytrzymywal
wytrzyma pewnie i wiecej... ale chodzi o to, ze pozniej dach mozesz miec pogiety.....
albo przy 250 zrobi Ci sie kabriolet
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
mAbZ [Usunięty]
Jeżdżę bardzo dużo na rowerze i przewoziłem rower(-y) na różne sposoby.
Też polecam Thule, są bardzo wytrzymałe a bardzo lekkie- z aluminium. Ale na klapę, nie na dach.
Przewożenie roweru na dachu ma bardzo wiele wad- zbyt zmienia aerodynamikę,
podnosi punkt ciężkości auta i najważniejsze- ciężko potem wyczyścić rower z owadów
Marcel [Usunięty]
jezdziłem z nim max 180km/h i było OK
dajesz pochwe
tu masz gg 3326327 do mojego zioma od bagazników - pomoglem mu kupic mk1cabrio wiec odezwij sie do niego powiedz,ze ode mnie jestes i napewno i doradzi i mam nadzieje da rabat
auto: Clio Sport
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Bad-i, na grochowskiej, tuz przed Zasada ale w tej malej uliczce rownoleglej do Grochowskiej masz bardzo dobry sklep z bagaznikami do rowerow.. m.in Thule
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.