Wysłany: Wto 03 Cze, 2008 vista ultimate na rok za free
Chcesz poznać Windows Vista z SP1?
Chcesz zrobić pierwszy krok z Windows Server 2008?
Chcesz przekonać się dlaczego sieć komputerowa zbudowana w oparciu o obydwa systemy jest najbardziej optymalnym i bezpiecznym rozwiązaniem dla Twojej firmy?
Zostań jedną z 10 tysięcy osób, która otrzyma specjalny pakiet testowy:
- Windows Vista Ultimate z SP1 NFR (wersja anglojęzyczna) z licencją na 1 rok
- Windows Server 2008 60 Days Evaluation (z możliwością przedłużenia czasu testów
do 260 dni)
- Podręcznik Administratora Windows Server 2008
Wypełnienie ankiety jest równoznaczne z zamówieniem pakietu testowego oraz
pokryciem kosztów przesyłki w kwocie 30zł brutto. Pakiet testowy zostanie wysłany w ciągu 10 dni
roboczych od wypełnienia ankiety na adres podany w formularzu rejestracyjnym do Bazy wiedzy.
Jeśli nie jesteś pewny danych teleadresowych sprawdź swój profil przed wypełnieniem ankiety.
Oprogramowanie udostępniane jest nieodpłatnie.
Dostępność pakietów testowych do wyczerpania zapasów (10 tysięcy zestawów).
Zapraszamy na witrynę,
trzeba opłacić tylko 30pln za wysyłkę, jest to darmowa wersja NFR do testów na rok
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 03 Cze, 2008
Jak zwykle szukają jeleni.
mikson [Usunięty]
to jest normalna wersja ultimate z sp1
czepiacie się obecnie sprzedawane lapcie nawet nie mają jeszcze sp1
trzeba jak się bardzo chce ściągać
więc pseudo "testowanie" można potraktować jako "jeżeli chcesz mieć licencje na rok"
z pełną funkcjonalnością a nie pokastrowaną
Nie no, ja wiem, że nazywają to "testowaniem", bo nie chcą wprost napisać, że dają licencję na rok pozornie* za free (żeby nie psuć sobie rynku). Cała akcja ma moim zdaniem na celu "odpiratyzowanie" rynku - żeby ludzie którzy nie mają oryginała zamówili sobie tą roczną licencję podając wszystkie swoje dane i jeszcze płacąc 30 zeta za przesyłkę (której koszt jest na pewno niższy, dlatego napisałem wcześniej "pozornie za free").
A co po roku?
Czy wszyscy przejdą na Linuxa? A może zainstalują sobie pirata mając świadomość, że Microsoft ma wszystkie namiary na nich? Nie!
Odpowiedź prawidłowa brzmi "kupią dalszą licencję". I o to właśnie chodzi Microsoftowi.
_________________ Poznań: 22,5cm
mikson [Usunięty]
oj przesadzasz o spiskowych teoriach świata możliwe że chcą walczyć z piractwem i nawet obniżyli mocno ceny na offica 2008 który kosztuje 200pln i viste home premium oem za 244pln , więc tyle to mogę jeszcze dać za te produkty a nie po 1000pudełkowe,,
co do posiadania przez M$ Twojego namiaru w cele "ewentulanego nalotu" to
po pierwsze możesz podać adres firmy gdzie pracujesz aby był odbiór , babci etc więc akurat to nie jest problem
po drugie , przez rok może się okazać że komuś nie będzie vista pasiła i zainstaluje starego dobrego xp a napewno będą i tacy którzy kupia za te 250pln, a co będzie za rok tego nie wiemy może następna NFR z sp2?
dla mnie jest to dobre rozwiązanie bo aktualnie potrzebuję gdzieś na około roku system dodatkowy na drugiego kompa, i to mi rozwiązuje sprawę
Tak tak, mikson. Microsoft dba tylko o Twoje i moje dobro, o nasze portfele a o swoim biznesie zapomina. Właśnie dlatego postanowił rozdawać licencję za darmo na rok... (no za 30 zeta).
Gdyby chcieli rzeczywiście dawać za free i nie interesowałoby ich Twoje dane oraz przytulenie pieniędzy z kosztów przesyłki (10 000 x 30zł = 300 000zł) to zamieściliby tą "darmową" wersję na swojej stronie do pobrania. Szybciej, prościej... Why not?
(ja znam odpowiedź why not... )
_________________ Poznań: 22,5cm
mikson [Usunięty]
jak masz subskrypcję msdn to możesz za darmo ściągać
rację masz że chcą opanować "piracki" rynek, ale bez przesady można podać adres "z dala od domu" jeżeli ktoś boi się kontroli , co do kosztów przesyłki to mogą faktycznie być te 30pln bo idzie to z poza Polski , bo jeżeli z Polski to faktycznie 30-10 czyli 20 zarabiają,
moim zdaniem opanują piracki rynek jak zejdą z ceny, zrobili duży krok, ale jeszcze kilka przed nimi
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
andrzejku, ty masz nie masz xp a mx. Niedługo będe stawiał jeszcze lepszego windowsa, jakim jest windowsRGB, ulepszona wersja windowsMX. Zobaczymy jak to sie sprawuje.
mikson [Usunięty]
dla mnie ta wersja jest podłubana do granic możliwości, jeżeli sam umiesz optymalizować xp to wyciśniesz więcej tym bardziej że interfejs graficzny jest z visty ale bez akceleracji sprzetowej,