Wysłany: Śro 16 Kwi, 2008 [s] tarcze frezowane wiercone do renault clio/megane/r19/
witam sprzedam tarcze wloskiej firmy CAR nowki sztuki
tarcze wzmocnione nawiercane frezowane
rozmiar tarcz 259mm pasuja miedzy innymi do :
r19 1,8 16v
clio 1 1,8 16v 2,0 16v
clio II z takim rozmiarem tarcz
megane z takim rozmiarem tarcz
mam je u siebie w r19 ten rozmiar zrobilem na nich juz kolo 10 000 km tarcze nadal bez progow klocki jeszcze nie zuzyte (mam zalozone klocki ferodo premier) hamowanie sie ladnie polepszylo
cena za kpl (oczywiscie nowki sztuki)
380 zlotych plus wysyłka cena do lekkiej negocjacji
coprawda nie mierzylem jeszcze ale mysle ze podejda
Na seryjna zwrotnice bez szans.
Sprawdzalem, duza roznica w rozstawie otworow, zwrotnica z clio jest duzo wieksza.
Zaciski w clio sport sa takie same jak w kazdym innym renault z 280 z przodu i maja zwrotnice na duze lozysko, czyli nawet zwrotnicy nie podmienisz bo piasta nie wejdzie, wieloklin w piascie inny, rozstaw otworow w amorkach tez nie pasuje itd.
coprawda nie mierzylem jeszcze ale mysle ze podejda
Na seryjna zwrotnice bez szans.
Sprawdzalem, duza roznica w rozstawie otworow, zwrotnica z clio jest duzo wieksza.
Zaciski w clio sport sa takie same jak w kazdym innym renault z 280 z przodu i maja zwrotnice na duze lozysko, czyli nawet zwrotnicy nie podmienisz bo piasta nie wejdzie, wieloklin w piascie inny, rozstaw otworow w amorkach tez nie pasuje itd.
to zes mnie teraz zalamal
cholera juz chialem sama zwrotnice podmieniac ale lozyska tez inne wrrr
a sprawdzales z seryjnej meganki z tarczami 280 mm tez sa te wieksze zaciski ??
No niestety każdy zacisk pod tarcze 280mm jest na szeroki rozstaw.Za niedługo z kumplem(Foggim pewnie go znacie z forum 5 ) spróbujemy zrobić adapter pod zwrotnice z 5/11 na ten duży zacisk.
Trochę nam się odechciało rzeźbić z tymi zaciskami(Fogi to niezły leń i dlatego też nie zagląda na forum ).Będzie przerabiana inna koncepcja.Za niedługo się pochwale w pimpie.