Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
[R] Trattoria Ti Amo
Autor Wiadomość

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km

Wysłany: Nie 17 Sie, 2008   [R] Trattoria Ti Amo

Dzisiaj jak co jakiś czas postanowiłem sprawdzić kolejnego "pie..... gastronoma" w Warszawie.

Rano na kacu mialem ochote na jakąś kanapeczke ale pozniej jednak szybko doszedlem do wniosku ze musi byc italian.

Zadzwoniłem do beja marcela i polecil mi Presto na Wilczej - wszedlem i wyszedlem ;)

Pozniej na Wilczej znalazłem dwie fajne knajpy (jedna zamknięcia a wygladala ciekawie) druga byla otwarta od 14 :/ (Bacio to nazwa restauracji - musze sie tam wybrac).

Juz zalamany ze nie zjem dobrej pasty bo Aga stwierdzila ze jedziemy do TG-a na rondzie jednak pada decyzja ze jedziemy do Hard Rock. NIe wiem co mnie tknelo ale przypomnialo mi sie ze tam po lewej zaraz zaraz jest wloska restauracja w ktorej kiedys jadlem pyszna carbonare.

No wiec jestesmy, plan jest po mojej stronie. Podjezdzamy do:

http://www.tiamo.pl/kontakt.htm

W srodku bardzo ladnie, mila obsluga a jedzenie podawane wrecz w niesamowitym tempie.

Wzielismy sobie jakas przystawke (krewetki na ostro - polecam), Aga sałatke a ja penne pesto. Moja pasta byla rewelacyjna, nie pamietam jak smakowala carbonara ktora jadlem iles lat temu ale penne pesto bylo na bank nie gorsze ;)

Do tego wszystkiego bardzo przyjazne ceny.

Serdecznie polecam

p.s. dodam tylko ze w dlugi weekend bylem w dzikim ryzu i dla porownania w HKH i jednak HKH rules. Nie ma silnego na nici w sosie pikantnym.

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

Wysłany: Nie 17 Sie, 2008   

Bad-i napisał/a:
(Bacio to nazwa restauracji - musze sie tam wybrac)

sa dwie Bacio.

Jedna w tej częsci co Presto, druga po drugiej stronie Marszalkowskiej nazywa sie Baci di Angelo.

Moja przygode zaczalem z Bacio di Angelo - bylismy tam ze znajomymi, 6 osob. Zarcie jak i obsluga prima sort.. Ja zarlem Carbonare i jak rzadko mi smakowala. Niestety czar prysl przy drugiej wizycie gdy bylem juz w dwie osoby i przy praktycznie pustej restauracji nikt nie mial czasu nas obsluzyc, obsluga byle na tyle niemrawa i nie mila w rozmowie ze zawinalem sie i poszedlem.. odebrali mi ochcote na jedzenie.

Co do Bacio blizej Presto. Bylem tam z ludzmi z firmy - wystroj troszke za ciezki jak dla mnie (za rozowo, za duzo anilków i luster) maja taka smieszna salke dla VIPow - troche jak w Burdelu sie tam czulem. Zarcie prima - duzy wybor ciekawych wloskich dan - nie znajdziemy tam, spagetti bologneze :)

.....action speaks louder than words....

Odpowiedz do tematu