Ja płacę za Rejlaka 826 zł w PZU. Ojciec jest współwłaścicielem i ma maksymalną zniżkę, a ja mam zero zniżek i zwiększoną składkę ze względu na wiek, więc nie wiem ile to dokładnie jest, ale napewno mniej niż 100% stawki.
1. Citroen C2 VTS 1,6 16V jakieś 640 zł na rok - mam mało zniżek i jeszcze nie mam 25 lat w LINK 4
2. Peugeot 306 2,0 980 w HDI Samopomoc
3. AX GT - za niego to zapłaciłem 1150 bo mnie naciął ubzpieczyciel...
Ja za każdym raziem jak ubezpieczałem samochód i sprawdzałem w Link4 to okazywało się, że wcale nie jest najtaniej.
Znajoma brokerka ubezpieczeniowa zawsze wyczarowała jakąś lepszą ofertę.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008
puga miałem kiedyś w link4, bo mi się spieszyło i nie miałem czasu poszukać. Później podszedłem do tematu spokojniej, znalazłem (sporo) tańszą opcję (MTU) i płacę coś z piątką na początku rocznie (ale zniżek sobie nieco uzbierałem )
ac ~1,3kpln
zniżka chyba 10%, firma PTU
link4: ac + ac wychodziło ok 3kpln
pzu: ok 2,5kpln
ps. dodam że ściągałem już kaskę z ac na malowanie maski i z wypłatą zero problemów- dostałem nawet z nawiązką. generlanie mam pozytywną opinię na temat aktualnej firmy.
ja do każdego auta dopisuje ojca lub matkę więc mam max zniżek, a dzięki temu:
miniak 600pln
330cd 780pln
ibiza 360pln
tt 440pln
wszystko płatne w jednej racie, choć to i tak mało znaczące bo raty zwiększają całą kwotę o 20-40zł.
Zawsze ubezpieczam albo w HDI/Hestia albo Allianz.