Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album


Poprzedni temat «» Następny temat
[G] Gierki
Autor Wiadomość

Cartoon 
gryżli


auto: Megane
silnik:: 1.6t
moc: 205km
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 08 Maj 2009
Skąd: WZ

Wysłany: Czw 24 Paź, 2019   

e36 :D
 
 
 

alphaOne 
szukam przystojnego blondyna


auto: eM
silnik:: jest
moc: ... mam tę moc!km
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Skąd: Wrocław / Warszawa

Wysłany: Pią 25 Paź, 2019   

PS4 i Gran Turismo Sport!
 
 

Kenet 
Mam grzybicę stóp


auto: Skoda 105L
silnik:: 1049 cm3
moc: 43km
Pomógł: 32 razy
Dołączył: 28 Paź 2010
Skąd: Warszawa

Wysłany: Nie 27 Paź, 2019   

No właśnie kupiłem PS4 i tego Thrustmastera T300. Na szybko w piątek ogarnąłem też Dirta rally 2.0 - kozak. I project cars 2. Asetto Corsa jeszcze chcę przetestować. To Gran Tourismo fajne?
_________________
Cytat:
przyczyna dzwona taka sama jak ostatniego dacha... czyli bomba na pałę po drodze której nie znam bez opisu...
 
 

alphaOne 
szukam przystojnego blondyna


auto: eM
silnik:: jest
moc: ... mam tę moc!km
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Skąd: Wrocław / Warszawa

Wysłany: Wto 29 Paź, 2019   

Gran Turismo bardzo fajne, duzo rzeczywistych torów, fajne fury i ściganie z żywymi ludźmi (trzeba niestety PS Plus wykupic) - dla mnie ostatnio jedyna gra w którą gram.
 
 

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: .
silnik:: .
moc: .km
Pomógł: 60 razy
Dołączył: 13 Gru 2005
Skąd: .........

Wysłany: Czw 23 Sty, 2020   

ja ostatnio katuję Forzę Horizon 4 na PC
fajnie że w ramach xbox pass mam to zarówno na X'ie i PC
nieco odswiezylem graty w pc i na full detalach można popuścić w gaciory ze szczęścia jak to piknie wygląda :D
dzisiaj męczę nowe COD Modern Warfare i tez jest mega... ;D
 
 
 

Bonczek 
There you go...
Petrolhead


auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 25 Sty 2010
Skąd: Warszawa

Wysłany: Pią 24 Sty, 2020   

PiTT a nie chcesz zestawu logitecha z manualnym shifterem do tego? Mam jeszcze playseata, ale ostatni raz uzywalem chyba rok temu ...
_________________
Racing: CR-X / CBR 600rr
Cruising: W126 / C126 / R129 / 996.2

http://www.facebook.com/p...208482285855703 :)

 
 
 

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: .
silnik:: .
moc: .km
Pomógł: 60 razy
Dołączył: 13 Gru 2005
Skąd: .........

Wysłany: Nie 26 Sty, 2020   

nie dzięki, też miałem kierę kiedyś ze stelażem i podobnie jak Ty używałem :)
w końcu odkurzyłem i sprzedałem całośc.
Dobrze mi się gra na padzie od X'a ;)
 
 
 

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km
Pomógł: 72 razy
Dołączył: 24 Maj 2007
Skąd: z Zakrzowa

Wysłany: Pon 03 Lut, 2020   

Kenet napisał/a:
Asetto Corsa jeszcze chcę przetestować. To Gran Tourismo fajne?


Assetto Corsa na ps4 niestety nie pokaze pełni możliwosci. Tam jest od groma modów, niektórych naprawdę dobrych w tym np laserowo skanowany tor poznań ale to niestety tylko na PC. T300 bardzo dobra kiera, niestety podstawowe dwa pedały to jakaś masakra (chyba z ekupiłeś alcantare wtedy jest ok) . Ja pozbierałem to co mi zostało z fury po tych wszystkich dachowaniach, i teraz dzwonię za free :D


 
 
 

Alexxx 
www.ilovemypet.com


auto: białe
silnik:: 2.3
moc: 350km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sty 2015
Skąd: Warszawa

Wysłany: Wto 04 Lut, 2020   

Janusz napisał/a:
T300 bardzo dobra kiera, niestety podstawowe dwa pedały to jakaś masakra (chyba z ekupiłeś alcantare wtedy jest ok)


Niestety w Alcantara edition są T3PA. Czyli trzeba kupić pedały co są przy zestawie T500. Trzeba to od razu wymienić na T3PA-Pro i dodać co najmniej żółty brake mod. Teraz mam właśnie prawie nowe T3PA-Pro z tym żółtym cyckiem od BBJ. I w sumie chętnie sprzedam :)



Wtedy jako tako to działa. Ale i tak cały czas myślę nad przejściem na pedały Fanatec Clubsport V3 bo pracują na potencjometrze + można dodać damper który zagina czasoprzestrzeń pod kątem czucia hamulca. I mają wbudowany fajny wibrator który daje informację na pedale przy hamowaniu z ABS, że się załącza. Dużo lepsze czucie hamowania na nich jest. Tylko oczywiście coś za coś bo są drogie :(

Ostatnio zmieniony przez Alexxx Wto 04 Lut, 2020, w całości zmieniany 1 raz  
 
 

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km
Pomógł: 72 razy
Dołączył: 24 Maj 2007
Skąd: z Zakrzowa

Wysłany: Wto 04 Lut, 2020   

Alexxx napisał/a:
Niestety w Alcantara edition są T3PA-Pro czyli te same pedały co przy zestawie T500.

Nie, w t300 alcantara sa pedały t3pa i wygladają tak:

i one maja w standardzie moda na hamulec który mozna zamontować ale dośc słabego. jednak przedewszystkim mamy już 3 pedały i jako tako działajacy hamulec, gdzie w podstawie te standardowe pedałay ze zwykłej t300 których sa tylko 2 szt to kompletny dramat

t3pa-pro wygladają tak :


i w stosunku do t3pa, sa ciezsze solidniejsze oraz przede wszystkim mozna je zamontowac poziomo oraz pionowo, w zestawie maja dwa brake mody do wyboru, z wiekszym oporem i mniejszym.

W t500 sa pedały które sa takie same jak t3pa-pro z tą róznicą że nie maja w zestawie żadnego brake moda, a naklejki z napisem thrustmaster na pedałach są zamiast czarnych czerwone.

I tak jak piszesz te pedały zaczynają jako tako działać dopiero z tym brakemodem który robi najwiekszy opór, ale dalej nie ma to podejscia do pedałow na loadcelu.

Jednak zdecydowanie zamiast fanateca zainteresowałbym się tym https://heusinkveld.com/products/sim-pedals/sim-pedals-ultimate/?q=%2Fproducts%2Fsim-pedals%2Fsim-pedals-ultimate%2F&v=9b7d173b068d

no chyba że masz na fanateca jakąś okazję.
 
 
 

Alexxx 
www.ilovemypet.com


auto: białe
silnik:: 2.3
moc: 350km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sty 2015
Skąd: Warszawa

Wysłany: Wto 04 Lut, 2020   

Janusz napisał/a:


I tak jak piszesz te pedały zaczynają jako tako działać dopiero z tym brakemodem który robi najwiekszy opór, ale dalej nie ma to podejscia do pedałow na loadcelu.

Jednak zdecydowanie zamiast fanateca zainteresowałbym się tym https://heusinkveld.com/products/sim-pedals/sim-pedals-ultimate/?q=%2Fproducts%2Fsim-pedals%2Fsim-pedals-ultimate%2F&v=9b7d173b068d

no chyba że masz na fanateca jakąś okazję.


100% racji masz we wszystkim. Jest opcja dokupienia 169USD za loadcell od Ricmotech do tych T3PA-PRO. Ale chhba zamiast inwestować lepiej zmienić.

Trzeba dać 599EUR za zestaw 2 Heusinkveldów i poczekać 2msc na wyprodukowanie ale bardzo chodzi mi po głowie :D

Podobne do swojego sima robi Evolve Motorsport i może od nich dałoby radę pobrać takie właśnie "hydrauliczne".

Zebranie optymalnego ecosystemu (najchętniej na DD) to niestety koszt małego samochodu.
 
 

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km
Pomógł: 72 razy
Dołączył: 24 Maj 2007
Skąd: z Zakrzowa

Wysłany: Śro 05 Lut, 2020   

Alexxx napisał/a:
100% racji masz we wszystkim. Jest opcja dokupienia 169USD za loadcell od Ricmotech do tych T3PA-PRO. Ale chhba zamiast inwestować lepiej zmienić.


Jestem dokładnie tego samego zdania. Kiedys jeszcze gdzies na OLX ktoś sie ogłaszał ze przerabia pedały z potencjometru na loadcell za chyba 400 zł, ale moim zdaniem to i tak bez sensu.


Alexxx napisał/a:
Trzeba dać 599EUR za zestaw 2 Heusinkveldów i poczekać 2msc na wyprodukowanie ale bardzo chodzi mi po głowie

Podobne do swojego sima robi Evolve Motorsport i może od nich dałoby radę pobrać takie właśnie "hydrauliczne".


niestety nie macałem stopami żadnych, wiec tu nie pomogę.

Alexxx napisał/a:
Zebranie optymalnego ecosystemu (najchętniej na DD) to niestety koszt małego samochodu.


jak wszystko policzysz, to i bez DD, ale z dobrym kompem i VR robi sie już suma za która można całkiem niezłe auto do upalania kupić. i to nawet jak złozysz to na thruscie. Jednak temat zwraca sie przy pierwszym dzwonie :D No i fakt że potem w upalaniu ogranicza Cie czas, a nie budżet tez jest spoko, do tego trenowac mozesz codziennie wieczorem po pracy, a nie tylko w weekend. Chociaż niestety to ciągle nie to co upalanie na żywo. Ja osobiscie olewam na razie DD, u mnie i tak wiecej do poprawy w skilu niż sprzęcie. Polecam spróbować VR, niestety wciąz jest wiele ograniczeń tej tehnologi... pixeloza,słabe kolory,duze wymagania itp ale imersja podczas wyscigu koło w koło, + fakt ze zakręty sa w 3d i że duzo lepiej widac róznice wysokosci zdecydowanie to rekompensuje
 
 
 

Alexxx 
www.ilovemypet.com


auto: białe
silnik:: 2.3
moc: 350km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sty 2015
Skąd: Warszawa

Wysłany: Śro 05 Lut, 2020   

Janusz napisał/a:
Polecam spróbować VR, niestety wciąz jest wiele ograniczeń tej tehnologi... pixeloza,słabe kolory,duze wymagania itp ale imersja podczas wyscigu koło w koło, + fakt ze zakręty sa w 3d i że duzo lepiej widac róznice wysokosci zdecydowanie to rekompensuje


Dokładnie, tylko VR. Jam ma budżetowego Oculus RIFT ale Valve Index już ponoć kozak (tylko komp potrzebny 2x taki jak do Oculusa). Najfajniejsze w tym całym iRacingu jest ściganie z prawdziwymi ludkami. Ostatnio na serwerze byłem z Carlosem Sainz'em Jr. :]

Odnośnie imersji to teraz kupujemy z Bob'em Buttkicker Gamer 2 :D jak się fotel będzie trząsł to też będzie kox ;)

A finalnie trzeba uzbierać na takie coś, czyli Evolve Motorsport 6DoF

:love:
 
 

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm


auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km
Pomógł: 72 razy
Dołączył: 24 Maj 2007
Skąd: z Zakrzowa

Wysłany: Śro 05 Lut, 2020   

Alexxx napisał/a:
Jam ma budżetowego Oculus RIFT ale Valve Index już ponoć kozak (tylko komp potrzebny 2x taki jak do Oculusa)


Skad info ze komp musi byc 2 razy mocniejszy skoro rozdzielczosc jest wieksza o jakies +- 20% ? jak chodzi o ostrośc obrazu to hp Referb niszczy indexa i ostroscią i ceną, niestety soft na którym to działa to dramat pod wzgledem optymalizacji no i kolory dalej lipa i efekt taki ze 2080ti przy starym AC ma problemy. Tak, jak w Iracing scigałem się kiedyś z Jerzym Dudkiem :D minus Iracing to cena, chociaz to tez +, przez to nie ma tam dzieci które rozwalaja wyscig na pierwszym zakrecie, zawsze jak rzucaja promocje typu jakis okres próbny za dolara, to dramatycznie spada poziom jazdy kiedy jeździesz w wyscig w którym nie ma duzo ludzi żeby Ci dobrało po iratingu. W grc latał były kierowca F1, oraz dwukrotny mistrz grc z reala, ale chłopa w koncu zbanowali, bo odwalał akcje niczym mściwy małolat w NFS :D :rotfl: (Scott Speed) :D
 
 
 

Alexxx 
www.ilovemypet.com


auto: białe
silnik:: 2.3
moc: 350km
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sty 2015
Skąd: Warszawa

Wysłany: Czw 06 Lut, 2020   

Janusz napisał/a:
Tak, jak w Iracing scigałem się kiedyś z Jerzym Dudkiem minus Iracing to cena, chociaz to tez +, przez to nie ma tam dzieci które rozwalaja wyscig na pierwszym zakrecie, zawsze jak rzucaja promocje typu jakis okres próbny za dolara, to dramatycznie spada poziom jazdy kiedy jeździesz w wyscig w którym nie ma duzo ludzi żeby Ci dobrało po iratingu. W grc latał były kierowca F1, oraz dwukrotny mistrz grc z reala, ale chłopa w koncu zbanowali, bo odwalał akcje niczym mściwy małolat w NFS (Scott Speed)


Niestety mimo ceny cały czas trafiają się dive-bomberzy na pierwszym zakręcie albo delikatnie wybijający Cię z toru pod koniec wyścigu. Bartka ostatnio koleś wyspinował na okrążeniu formującym :wall: I czasem denerwujący jest model kar. Bo koleś przestrzeli, wjedzie Ci w dupę/bok i Ty też dostajesz 4x karę (przy 17 jest DQ). Więc wystarczy taki moment w pierwszym zakręcie gdzie się paru spotka i już 11pkt łapiesz :( Z drugiej strony jak jest tempo to ładnie można im uciekać i być bezpiecznym.

W sumie iRacing nie wychodzi tak drogo. Kupując abonament na rok lub dwa w promce to 80USD za rok. Najlepiej to trzeba od razu kupić wszystko. Bo wtedy piękna zniżka jest %.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Design by: DesignerCase.net fitting by szpak
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 13