auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 13 Lis, 2008 Półoś prawa Clio sport II ph3
Panowie czy z tą półosią jest wszystko OK? Ona powinna tak lekko wystawać ze widać ząbki. Freeman, Dzik, Rudello, Marek HEEEEEEEEEEElP!!! Hilfeeeeeeeee!!!!
[img][/img]
(proszę powiększyć foto aby obejrzeć dokładnie)
Generalnie szukam od dłuższego czasu pewnej wibracji, która się pojawiła na aucie po założeniu powerflexa pod skrzynią(Nie chodzi mi o wirbacje na wolnych obrotach, to wiem że norma) One się pojawiają podczas ruszania mocniejszego lub w przedziale 4-4,5tys. Jeszcze start na skręconych kołach w prawo wywołuje wzmożoną wibrację. Z góry informuje wszystkie pozostałe poduchy zostały wymienione, żadne z aluminiowych mocowań (sztyc) nie jest krzywe lub pęknięte.
Jutro zmieniam jeszcze sworzeń wahacza po prawej stronie i drążek kierowniczy z lewej, choć nie sądzę żeby to było powodem.
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
Aha, czyli wszystko OK. Uff. Po prostu już od miesiąca szukam tej wqurwiającej wibracji I łapię się teraz wszystkiego. Chyba że to przegub wewnętrzny? bo mam pękniętą osłonę. Spotkał się ktoś z takim uszkodzeniem przegubu? Ze buda wpada w wibracje podczas przyspieszania.
OK, czyli jak przeguby do wyjęcia bo od razu chyba najlepiej całość zrobić wew. i zew. to olej do skrzyni też. Jako że skrzynia cieknie, wypadałoby ją od razu zdjąć i uszczelnić. Ktoś wie jakie są koszty zdjęcia skrzyni i uszczelnienia?
jak sciagasz tylko prawa połos nie ma potrzeby zlewania oleju ze skrzyni
ktoredy skrzynia cieknie ?? na wybieraku ?? jesli wybierak to zimering trzeszczy 15 zeta ale trzeba rozebrac skrzynie zeby go wymienic to juz koszta rosna
z przegubem tak jak wczesniej bylo napisane jesli oslona pekla to 2-3 dni i jzu mamy pelno syfu w srodku a jak jest mokro to smaru juz nie ma
No to mi już trochę kosztów na dzien dzisiejszy odpadłoby To zrobie na razie tylko samą półoś
W auto frans zrzucenie skrzyni 350 + 250 rozebranie i uszczelnienie plus simmeringi po 50zł.
Ceny netto.
U mnie niestety nie tylko na wybieraku cieknie:/
Za to jest opcja skrócenia skrzyni poprzez główne przełożenie, podobno jest krótsze tylko o 3 zeby. I jak podam mu numer skrzyni to sprawdzi czy da sie dać dłuższą 5 tak żeby zachowoać ekonomie.