auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Pią 26 Kwi, 2013
Ja eksperymentalnie kupiłem puszkę plastidip (na allegro 69zł + wysyłka), pomalowałem dekielki do felg. Wyszło nawet nieźle, lekko chropowato i matowo, póki co trzyma się dobrze (ale minęło raptem parę dni ).
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Dodam, że tutaj to można kupić znacznie taniej https://www.dipyourcar.com/home.php tyle że nie wiadomo jak z cłem i transportem.
Da się również osiągnąć efekt błysku a nie tylko matowy.
Fury na co dzień bym chyba tym nie pomalował, ale do upalania to chyba świetna alternatywa.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
My axa chyba własnie płaskie panele zwykłą najtanszą folią, a tylko zderzaki pójdą w to plastidip. Bo klejenie normalną do samochodówki to wyjdzie drogo przy takim parchu., już lepiej zwykłym lakierem, a tym powinno wyjść jeszcze korzystniej cenowo.
Ja miałem felgi na zimę zrobione plasti dipem, teoretycznie wszystko ok, ale ciężko utrzymać w czystości i doczyścić felgi, karcherem ani myjką parową nie ma szans... trzeba szmatką szorować:d