Wysłany: Pią 22 Paź, 2010 [DVD] The Doors - When You're Strange
Data premiery: 30 sierpnia 2010
Gatunek: Biograficzny, muzyczny, dokumentalny
Reżyseria: Tom Dicillo
Obsada: Jim Morrison, Ray Manzarek, John Densmore, Robby Krieger, Johnny Depp (narrator).
Film, który wziął swój tytuł (When You’re Strange) z nawiązującego do stylistyki kabaretu przeboju The Doors, "People Are Strange”, jest chronologicznym zapisem narodzin kolejnych z sześciu przełomowych albumów studyjnych, nagranych w ciągu zaledwie pięciu lat oraz elektryzujących występów na żywo. Unikatowy materiał utrzymany w nurcie cinéma vérité przybliża realia ich twórczej współpracy oraz życia prywatnego.
Tutaj nie ma czego opisywać, to trzeba zobaczyć. Genialny materiał z dużą ilością wspaniałej muzyki. POLECAM
rabarbar [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Paź, 2010
A musze sie wybrac do kina na powyzszy,choc gdy sobie przypomne co sie działo kilkanascie lat temu gdy do kin wszedł fabularny "The Doors" to jakos mnie odrzuca...
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Sob 23 Paź, 2010
rabarbar, jak żarł gówno to wariat, no chyba że dorobić do tego ideologię wyszukanej kuchni smaku
http://pl.wikipedia.org/w..._wiede%C5%84ski
Moja Tereska jest historykiem sztuki i mam kilku ziomków z poznanskiej i wrocławskiej asp ,wiec niejako z "przymusu" miałem okazje obejrzec troche nowoczesnej sztuki,ja miętki nie jestem ale po wystepach tych "artystek" http://pl.wikipedia.org/w...%C5%82%C3%B3wny powiedziałem basta i bywam tylko na wernisazach w muzeum narodowym(bo zayebista wyżera tam jest
Przepraszam ze odbiegłem od tematu,miało byc o odjechanych cpunach a nie poyebach
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
rabarbar, o żeeesz kur... Wiedziałem ze prędzej czy później ktoś dorobi do tego ideologię. Rozbawił mnie tekst (piss art) Czy jak zataczam kręgi nad klozetem to już jestem artystą? czy muszę kogoś obsikać żeby się nim nazywać
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
GeKo napisał/a:
Czy jak zataczam kręgi nad klozetem to już jestem artystą?
mysle ze wystarcza kregi i lekkie obsikanie deski
ja artystą zostałem pare lat temu jak wyje... telewizor przez okno z 4tego pietra, a nastepnie ze znajomymi ogladalismy efekt mojej tworczosci. Byłem odkryciem tego wieczoru, niestety calego wieczoru nei pamietam. dziekuje
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
rabarbar [Usunięty]
GeKo, przede wszystkim musisz zrobic ideologie do tego sikania-najlepiej cos o społeczenstwie konsumpcyjnym,deestetyzacji sztuki albo jakis taki bełkot,bo bez tego to bedzie zwykłe szczanie ,niestety temat juz jest mocno wyeksploatowany,wiec moze pojsc na całosc i jakis klocek na klate
michool_vt, tez byłem na takiej imprezie-wyyebalismy szafe za okno a pozniej był demontaz podłogi i scian za pomoca siekiery,pech chciał ze to była moja chata....
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
rabarbar napisał/a:
michool_vt, tez byłem na takiej imprezie-wyyebalismy szafe za okno a pozniej był demontaz podłogi i scian za pomoca siekiery,pech chciał ze to była moja chata....