auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Sob 14 Mar, 2009 [F]The Hurt Locker
James rozpoczyna właśnie służbę w oddziale wojskowym, którego członkowie mają najbardziej niebezpieczną pracę na świecie: zajmują się rozbrajaniem bomb na polu walki. James obejmuje dowództwo nad oddziałem wykwalifikowanych specjalistów w czasie kiedy trwa tu poważny konflikt. Zaskakuje też swoich podwładnych, szczególne Sanborna i Eldridge'a, decyzjami, które sprawiają, że wydaje się, że śmierć jest mu obojętna. W czasie gdy żołnierze próbują okiełznać swojego nieprzewidywalnego dowódcę, irackie miasto, w okolicach którego stacjonują, pogrąża się w chaosie. James pokazuje swoją prawdziwą twarz, a wydarzenia, które będą temu towarzyszyć sprawią, że życie żadnego z nich nie będzie już takie same.
Opis troche dziwny. Film generalnie o kolesiu który jest "techniczny" ( saper ) w sowim oddziale, i jest dobry w tym co robi.
Moge być nie obiektywny bo poprostu uwielbiam filmy wojenne z Iraq'u i Afga. Film dla mnie boski, zajebisty. Inny niż black hawk down, ale też super ciekawy. Każdemu gorąco polecam. Zgrałem, i jeszcze raz obejrze. Fajnie pokazane dwa wycuchy. Nie holiłudzko, tylko realnie. Nie ma wielkiego wyjebu, świat się nie trzesie. Tylko czuć ostre jebnięcie ...