czy jest sens na cos takiego zmieniac,czy na jakis inny.
Czekam na inteligentne wypowiedzi.(to do K-marta ;d )
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009
ogolnie obudowa jest polamana i pocieta bo nie bylo jak przymontowac go kolektora z 1.3 rallye Ale ogolnie moje zdanie jest takie,ze nie jest on dobrym rozwiazaniem,SIMONI to tez jest badziewie,ale na dolot jaki ma Bad-i OMP nie mam kasy.A to jest najblizsze temu.
Po prostu chyba nie chce juz takiego dolotu w saxo jak mialem.
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
Michał napisał/a:
oski
miałeś raceland'a??
No mialem a co??
Jakarti napisał/a:
OSKAR napisał/a:
No mialem a co??
bo Michal szukal swojego... :D
To nie byl jego :D :D
Dobra wracamy do tematu ;/
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
dobra wracając do tematu
jeśli ma być pucha to raczej bym zamontował BMC. Ale i tak wolałbym tego racelanda ze względu na dzwięk.
pytanie
czemu nie chcesz racelanda ??
bo w/g mnie nie spelnia tego zadanie jakie ma.
nie ma miejsca do zasysania powietrza,maly stożek,ale to mozna zmienic,no i mam inny kolektor ssacy.
Po prostu widzialem jak jest zamontowany OMP u Bad-iego i innych i wiem,ze to jest tez bardzo dobre rozwiazanie.
A dzwiek i tak bedzie pikny
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
A masz seryjny układ dolotowy? Bo może kupić wkładkę GreenRacing i do tej puchy z wkładką doprowadzić dobry nawiew gdzieś z pod zderzaka? Czy sie nie godzi?
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Ale na dzień dobry musisz wymienić filtr, bo ten jest badziewny z tego co słyszałem.
BMC ogarnia, ale jest drogi... Poza tym podobno zabiera moc. Ale to ogólna prawda - trzeba to dobrze zamontować. Pomyśl nad długą silikonową rurą gdzieś do dołu zderzaka i na końcu pucha np.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
OSKAR napisał/a:
Po prostu widzialem jak jest zamontowany OMP u Bad-iego i innych i wiem,ze to jest tez bardzo dobre rozwiazanie
Oskar widziałeś jak to jest zamontowane?? Bo chyba oglądaliśmy inne doloty. To co ma Badi nawet nie umywa się do Racelanda który jest tandetny jakościwo to fakt ale jeśli chodzi o performance jest lepszy od tego co ma Badi
U niego jest rura jak w racelandzie i stożęk zabudowany tuż przy kolektorze, raceland ma taką przewagę że przynajmniej łapie powietrze praktycznie z samego przodu samochodu, można nawiercić pas przedni jak brakuje furze świerzego powietrza.
ŁukaszS3 napisał/a:
A masz seryjny układ dolotowy? Bo może kupić wkładkę GreenRacing i do tej puchy z wkładką doprowadzić dobry nawiew gdzieś z pod zderzaka? Czy sie nie godzi?
To też jest popularne rozwiazanie - jeśłi dobrze Cię rozumiem mówimy o wkładce w miejsce seryjnego filtra (tutaj polecam ITG) w seryjna obudowę? Jeżlei tak to w 16v wartotą obudowę od dołu podziurawić i dodatkowodoprowadzić chłodne powietrze od przodu.
nie da się tego zrobić u kolgi Oskara bo ma inny silnik w Saxo - 8v
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
saxorulez napisał/a:
To też jest popularne rozwiazanie - jeśłi dobrze Cię rozumiem mówimy o wkładce w miejsce seryjnego filtra (tutaj polecam ITG) w seryjna obudowę? Jeżlei tak to w 16v wartotą obudowę od dołu podziurawić i dodatkowodoprowadzić chłodne powietrze od przodu
Dokładnie o to mi chodziło Łukasz, oczywiście ITG tez jest super rozwiązaniem. A zamiast takiej łapy powietrza można doprowadzić taką rurką jak jest w aukcji którą OSKAR podał i umiejscowić wlot powietrza gdzieś obok chłodnicy jeśli nie ma klimy to się zmieści. I taki układzik jest bardzo zdrowy dla silnika tak mi sie wydaje.
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
ŁukaszS3 napisał/a:
Dokładnie o to mi chodziło Łukasz, oczywiście ITG tez jest super rozwiązaniem. A zamiast takiej łapy powietrza można doprowadzić taką rurką jak jest w aukcji którą OSKAR podał i umiejscowić wlot powietrza gdzieś obok chłodnicy jeśli nie ma klimy to się zmieści. I taki układzik jest bardzo zdrowy dla silnika tak mi sie wydaje.
nie ma miejsca obok chłodnicy.. mozesz z halogenów próbować
_________________ when the flag drops the bullshit stops