auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009 kask, kombinezon i rekawice
Potrzebuje taki zestaw na berga - wymagany przez regulamin, kombinezon nie musi byc profi, nie jest wymagane homo. Prosilbym o jakies namiary gdzie sie wyposazyc i nie zrujnować budzetu
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009
www.rajdy.hoga.pl dział ogłoszenia. Jeśli potrzebujesz tego tylko do Berg-trophy to
wystarczy ci kombinezon z normą ISO6940 lub FIA 8856-1986. Są to homologacje które utraciły ważność ze względu na upływ czasu.
Możesz również kupić kombinezon z homologacją CIK-FIA to kombinezony kartingowe.
Rękawice i Kask polecam nówki. Kask koniecznie z homo. Dosyć tanie są amerykańskie Belle lub G-force na licencji Bella z homo Snell 2000 lub nowszą. Nie należą natomiast do najlżejszych .
Ja używam Bella SR-pro z obniżoną szczęką + kołnierz. Widoczność pozostaje na poziomoe otwartego kasku a idealnie usztywnia kark wraz z kołnierzem.
Z wyścigowych kasków masz jeszcze do wyboru Arai, Stand21, Shoei.
Rajdowe to Peltor, Sabelt, Sparco (wszystkie produkuje firma Mavet. no i oczywiście MOMO i OMP (produkcja AGV) i STILO.
Jeśli coś pominąłem proszę Prof. Chrzanka o uzupełnienie
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
Jeśli coś pominąłem proszę Prof. Chrzanka o uzupełnienie
Nie nie - wszystko bardzo ładnie Piątka
Czy kombinezon musi miec utracona homo czy może być wogóle bez homo ??
Jezeli może być wogóle bez homo to mam fajny kombinezon momo dla mechaników MOMO TEAM w kolorze czarnym za jakies 250pln brutto.
Co do rekawiczek to skoro można miec nowe i homologowane za jakieś 200pln to po co szukać niehomologowanych zeby zaoszczędzić 100pln ???
Mam na stanie MOMO PRO RACER CLUB niebieskie w rozm 9.
Takie rękawice ma Oskar i Vlodziu i żaden nie narzeka.
Co do kasku to różnica jest taka że niehomologowany mozna kupic za 250pln.
A homologowany to już wydatek >1000pln (mogę Ci sprzedać MOMO HORNET za 1000pln)
W razie czego moge Ci pozyczyć mojego Spraco ProJeta
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...