auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 17 Maj, 2009 Firmy piorace wnetrza
Witam, czy ktos zna i moze polecic jakas firme pioraca wnetrza samochodow, oczywiscie w Warszawie? Tylna kanapa w Punto jest w takim stanie, ze siadanie na niej w ciemnych spodniach konczy sie sladami na dupsku i udach Chyba zeby wyprac to jakos samemu, wykrecic nie jest ciezko mozna wziac do domu i jakos ogarnac. Robil kiedys ktos cos takiego?
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
auto: 500SEC i inne
silnik:: 5.0
moc: 326km Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Nie 17 Maj, 2009
Ja prałem kiedyś wnętrze szamponem do tapicerki, dywanów firmy Vanish. Na pewno odświeżysz, ale jeśli chcesz profeskę musisz oddać do warsztatu.
W Płocku poleciłbym Ci bdb firmę, ale w Wawie nie miałem styczności. Myjnia na Połczyńskiej zaraz za dźwigową jest dość mocno oblegana (chyba Duo-Car) więc może tam podjedź. Następna jest vis a vi Fort Wola. Na Burakowskiej też zajmują się praniem.
_________________ EM-AIR SYSTEM
www.em-airsystem.pl
Wentylacja | Klimatyzacja | Chłodnictwo
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Kamil samemu dużo zdziałasz, dobrze ogarnia odkurzacz wodny z koncowka taka waska do dywanow
Czyscilem tym seicento tesciowej ktora lubi zapalic w aucie i wyciagnalem w sumie z foteli i tapicerki ze 3litry nikotyny ze smola, wszystko dopralo sie pieknie.
I pytanie o zrodlo zabrudzen, czy woziles w takim razie cement puntem?
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
ja robie inaczej:
demontuje caly srodek do golej blachy (oprocz podsufitki) i myje wszystko kärcherem pod cisnieniem na myjni. Fotele i dywanik tez.
Male elementy typu panele, wlaczniki, dzwignie w umywalce.
ja robie inaczej:
demontuje caly srodek do golej blachy (oprocz podsufitki) i myje wszystko kärcherem pod cisnieniem na myjni. Fotele i dywanik tez.
Male elementy typu panele, wlaczniki, dzwignie w umywalce.
prawdziwy detalista
Staaary, ile za auto ?
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
eM- ktos w tym samochodzie napewno wozil psa, mam pelno kudlow w srodku ktore chyba musialbym palcami wyjmowac bo odkurzacz mimo ze bardzo mocny nie chce isc wyciagnac z dywanikow A co do foteli to przez 12 lat maja prawo sie przykurzyc Wykrecilem kanape, kupilem trzepaczke do dywanow i jutro po robocie ide ciwczyc przedramiona przy smietniku
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
No kanape cala wyjalem dzis, wazy cale 17.01 kg Mozna ja pogiac w dloniach Lacznie udalo mi sie z fury wyjac 36.62kg 3/4 wagi mojej Majki, ahhh bedzie czuc roznice w przyspieszeniu,nie ma co
O ktorej wpasc ? Mam jutro wolne, sie okazuje
Wysłany: Pon 18 Maj, 2009
Z papieru jest zrobiona chyba. Poddupniki waza 6.28 co jest komiczne Defakto nie potrzeba tam wiecej niz kawalka gabki, bo wzmocnienie musi byc na plecach, ale oparcie wazy 10kg z haczykiem, wiec tez bez polotu. Jak w focusie klade oparcie to czuc tam wage, mysle ze ze 2-3x wiecej by wazylo.
To podbije okolo 10.30
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 18 Maj, 2009
niestety ale musze jeszcze raz zachwalic moj sposob:
myjemy / pluczemy wszystko tak dlugo, az bedzie leciala tylko czysta przezroczysta zrodlana woda
Potem 2 dni suszenia na balkonie czy w ogrodku i wnetrze jest swiezutkie.
Zabrudzone miejsca smarem czy innymi gownami czyscimy rozpuszczalnikiem po czym nasaczamy srodkiem do mycia felg, nastepuje mycie kärcherem i plukanie.
p.s. auta starszej generacji, n.p. r5 gte mozna myc kärcherem rowniez w srodku po demontazu wnetrza. Stojaca wode wyciagamy szmatami czy wydmuchujemy kompresorem.
p.s.2 odwazni myja wszystko kärcherem. moj stary nawet myje boczki bez zdejmowania, n.p. w a8 2006