Ja wiem, że w Michelinach/BFGoodrich/Pirelli, daje się białym lub żółtym napisem producenta na zewnątrz. Jak jest w Maxsportach to nie wiem, ale nie wiem czy jest to aż tak ważne. Jedynie chyba medie i deszczówki (choć w przypadku medi nie jestem pewien) są kierunkowe. Jak założysz slicka to jeden ch.u.j, on i tak nie będzie odprowadzał wody.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 02 Sie, 2009
Napisami na zewnątrz, kierunek szczerze mało ważny. Maxsport to też nalewka, ale boki mają znacznie lepsze niż markgumy. Jeździłem na takich kilka sprintów i kleiły podobnie do matadora choć boki jednak miększe. Faktem jest że to było ze 4 lata temu, możliwe że w tym czasie coś pozmieniali. W clio 1.2 startowałem na takich z odcinki i nie mieliły
auto: 500SEC i inne
silnik:: 5.0
moc: 326km Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Nie 02 Sie, 2009
GeKo napisał/a:
W clio 1.2 startowałem na takich z odcinki i nie mieliły
To akurat żaden wyznacznik bo zdrowy VR6 na nowych T1R przy strzale z 5k rpm potrafił się zamulić.
Kiedyś miałem przyjemność (a raczej nieprzyjemność) jechać autem obutym w produkt marki Markgum w rozmiarze 195/50/15 (kilkutygodniowe). Był upalny dzień i zbliżałem się do szykany bodajże w Czosnowie w stronę Gdańska, nagle na skrzyżowaniu coś się zaczęło dziać i kolumna aut do których się zbliżałem gwałtownie zaczęła hamować, co wywołało awaryjne hamowanie u mnie. Auto przy ~140km/h zachowało się w bardzo dziwny sposób, początkowo się uślizgnęło, później zaczęło pływać, ogólnie bardzo niepewnie.
Po tym incydencie jestem mocno uprzedzony do ich produktów.
_________________ EM-AIR SYSTEM
www.em-airsystem.pl
Wentylacja | Klimatyzacja | Chłodnictwo
Napisami na zewnątrz, kierunek szczerze mało ważny. Maxsport to też nalewka, ale boki mają znacznie lepsze niż markgumy. Jeździłem na takich kilka sprintów i kleiły podobnie do matadora choć boki jednak miększe. Faktem jest że to było ze 4 lata temu, możliwe że w tym czasie coś pozmieniali. W clio 1.2 startowałem na takich z odcinki i nie mieliły
ponoc glownie wlasnie wzmocnienia bokow zmieniaja... te z biezacej produkcji sa juz ponoc naprawde ok, ja mam ubiegloroczne
ale nawet reka czuc na sciagnietej oponie, ze scianki ma mniej sztywne od potenzy re720, nie mowiac juz o r888...