Wysłany: Pon 01 Cze, 2009 odzyskanie danych z padniętego dysku
Kurrrrwwwaaaaa,
padł mi dziś dysk w komputerze stacjonarnym. System mówi, że jest niesformatowany.
Jak włożyłem go do drugiego kompa (jako drugi dysk) to komp strasznie zamula - uruchamia się 10 minut. A potem mówi, że dysk d: jest niesformatowany.
Czy macie jakieś sposoby na odzyskanie danych z tego dysku?
A moze znacie kogos kto sie zajmuje takimi zadaniami specjalnymi...
Wkurzyłem się strasznie, bo na dysku obok tony pierdół znajduje się kilka naprawdę ważnych dla mnie plików...
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pon 01 Cze, 2009
program do odzyskiwania ( najlepiej poszukaj jakiegoś testu takich programów, tam powiedzią co najlepsze aktualnie ) + dużo czasu ( ja ostatnio odzyskiwałem cały tydzień dane
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
andrzejku, jak masz za duzo kasy, oddajesz taki dysk do firmy
jak nie, kupujesz taki sam ( identyko model ) przekręcasz elektronike samą i powiniene zdziałać
ale jak wcześniej mówiłem, radze sobie jakoś wybrać dobry momnt na odzyskiwanie, bo to naprawde, DŁUGO trwa
rsport [Usunięty]
A bios go widzi?
Jeśli to tylko elektronika to da się ogarnąć tylko kosztem nowej, ale jak mechanicznie się wysypał to niewiele danych jest tak cennych żeby było warto płacić za to jakiejś profi firmie bo kwoty są kosmiczne.
Jeśli jest widoczny to pierwsze co to chdsk z konsoli lub linuksowy rescue cd... i dużo czasu na kombinowanie.