Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Nie 02 Sie, 2009 [s] Peugeot 106 xsi
Na sprzedaż trafia Peugeot 106 xsi
rok produkcji 1991
przebieg na liczniku ~154 kkm
kolor miami blue
na wyposażeniu ma elektryczne szyby, elektryczne lusterka(coś po myciu szwankują, raz działają raz nie, jak to francuz, ma coś w kabelkach...), centralny zamek, radio kaseciak oryginalne seryjne, fajny końcowy wydech remusa, ori alumky z oponkami 185/60/14 Michelina, dystanse z przodu 20mm na stronę
Samochód w środku naprawdę zadbany, wszystko fajnie utrzymane, miło się wsiada i jeździ, bardzo dobrze przyśpiesza oraz hamuje
wygląda mniej więcej tak
oczywiście jest to samochód pełnoletni, więc ma swoje gorsze strony, a mianowicie:
-drzwi pasażera są "pomięte", wygląda jak by ktoś je kiedyś potraktował butem
-na drzwiach kierowcy widać pęknięcia szpachli, a także za nimi w jednym miejscu bodajże
-tak jak pisałem, lusterka do ogarnięcia, jak również halogeny, poprzedni właściciel odłączył je, bo mówił że palą mu bezpiecznik, ja nie miałem nawet czasu tego sprawdzić...
-na masce jest niewielkie wgięcie jak by od słupka, ogólnie autem jeździła kobieta więc mogła o coś gdzieś zahaczyć
-nie działa prawy głośnik, pojęcia nie mam czemu, pewnie jakiś kabelek zaśniedział, też czasu nie miałem zajrzeć...
-szumi łożysko w skrzyni biegów, można z tym spokojnie jeździć, ale jak ktoś by chciał koniecznie wymienić, to koszt takowego to ok 100zł
od razu napiszę czemu cena jest wyższa niż średnia z allegro, ponieważ ostatnimi czasy zostało zainwestowane ponad 2500zł w auto, mianowicie:
-Regeneracja belki (05.05.2009) koszt: 880 zł
-Tarcze hamulcowe Brembo wentylowane + klocki Ferrodo koszt (16.05.2009) koszt: 342,90 zł
-Sprzęgło Valeo (01.07.2009) koszt: 423 zł
-Poduszka silnika + Silentblok łapy silnika + Sworzeń wahacza (09.06.2009) koszt: 99,98 zł
-Tłumik Końcowy firmy Ulter (03.11.2008) koszt: 419 zł
-Wymiana gum osłony przegubu (10.09.2008) koszt: 120 zł
-Konserwacja nadwozia (15.08.2008) koszt: 220 zł
-Dodatkowe światło „Stop” firmy Valeo koszt 94 zł
-Olej Shell 10w40 + filtr oleju (04.02.2009) koszt 53zł
-pospawany wydech, poprzednie spawy puszczały już
na to wszystko są rachunki i wpisy w książce
do auta jest również komplet 4 opon zimowych w bardzo dobrym stanie oraz 3 alufelgi od 205 gti(poprzedni właściciel okazał się oszustem i nie dał tego co pisało w ogłoszeniu...)
sumując, 2500zł wydane na serwis oraz opony i felgi, dają łącznie ponad 3000zł, więc koszt samego samochodu wynosi...niespełna 2 tyś zł
przegląd jest do marca 2010 a OC do grudnia 2009
a czemu sprzedaję
kupiłem go 3 dni przed zaczęciem pracy, teraz robię po 60 godzin tygodniowo i nie mam chwili wolnego czasu żeby nawet się nim przewieźć, nie mówiąc o zrobieniu go "po mojemu", od momentu kupna wliczając podróż z Bochni zrobiłem nim niespełna 500 kilometrów
zapłaciłem za nie niemało, bo 4850zł za całość i nie chciałbym za wiele wyjść na minus, więc chętnie oddałbym za podobną kwotę, lub słucham propozycji na PW lub gg
Ostatnio zmieniony przez Misiek_lbn Nie 02 Sie, 2009, w całości zmieniany 3 razy
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Pon 03 Sie, 2009
Na pewno szrot.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Cytat:
Co w nim jest nie tak ? nie wierzę, że to wszystko. Jak podłoga ? jak słupki ? jak dół podłużnic ?
szczerze napiszę...
chciałem mieć samochód, wziąłem kasę od rodziców która miała być na dach w domu który budują i kupiłem to badziewie, czego bardzo żałuję bo przeze mnie pracę stoją w miejscu
jeśli jeszcze kupię coś po tym, to na bank samochód na LPG, niestety nie stać mnie na jazdę na PB, student's life
słupki moim zdaniem całe, nie rozbierałem wszystkiego i nie oglądałem pod lupą, ale nie widać nic niepokojącego
podłoga jak patrzyłem jest ok...
dół podłuznic też chyba ok, kurde, nie znam się, do niedawna nie wiedziałem co to podłużnica, teraz wiem, od góry patrząc nie ma tragedii, jedna prosta, druga też ale CHYBA widać ze było z nią coś, NAPRAWDĘ NIE WIEM !!
wybaczcie, ale jestem antytalentem jesli chodzi o samochody, nigdy nie interesowałem się niczym poza jazdą...
CHRZANEK napisał/a:
Na szrot.
za mało dadzą
Marcel [Usunięty]
ku.rew stary za to ci piszesz bo ja bym sie powiesił odrazu .... jezdzij tym samochodem i ku.ew nie szukaj dziury w całym .... przez ciebie starzy nie beda mili dachu nad głowa a ty auta bilans wychodzi 0-2 ... pojezdzij półroku ludzie zapomna o tym aucie i nie pisz wszedzie ze to parch i nie wciskaj nikomu z forum, bo beda na ciebie gadac jak ty gadasz na tego kolesia ... zawsze masz prawo oddac mu to auto gdyż sa wady ukryte - jest chyba taki przepis
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Wto 04 Sie, 2009
Rekin ja Ciebie uczyć nie powinienem (bo ja ucze innych rzeczy - trudniejszych dla zwykłego śmiertelnika), ale ogłoszenie powinno wyglądac tak:
Misiek_lbn napisał/a:
Na sprzedaż trafia Peugeot 106 xsi (jedyny w tak doskonałym stanie)
rok produkcji 1991
przebieg na liczniku ~154 kkm 100% oryginalny
kolor miami blue
Wyposażenie full wypas.
Radio oryginalne seryjne, oryginalny sportowy wydech remusa (+5KM),
ori alumky z oponkami 185/60/14 Michelina (najdroższy model), ultralekkie wyczynowe dystanse z przodu 20mm na stronę
Samochód w ideaqlnym stanie.
wygląda mniej więcej tak
Samochód pełnoletni, ale wyglada jak by miał 5 lat mniej
Drzwi kierowcy były lakierowane po niewielkiej przygodzie na parkingu.
Tak jak pisałem, elektryka w tym samochodzie działa w 100% - na masce jest niewielkie wgięcie co potwierdza że samochód nigdy nie był naprawiany blacharsko
Sprzęt audio zapewnia doznania które doceni prawdziwy audiofill (wysokiej klasy głośniki)
Skrzynia biegów w idealnym stanie, do wymiany jest tylko łożysko za 100pln.
od razu napiszę czemu cena jest wyższa niż średnia z allegro, ponieważ ostatnimi czasy zostało zainwestowane ponad 2500zł w auto, mianowicie:
-Regeneracja belki (05.05.2009) koszt: 880 zł
-Tarcze hamulcowe Brembo wentylowane + klocki Ferrodo koszt (16.05.2009) koszt: 342,90 zł
-Sprzęgło Valeo (01.07.2009) koszt: 423 zł
-Poduszka silnika + Silentblok łapy silnika + Sworzeń wahacza (09.06.2009) koszt: 99,98 zł
-Tłumik Końcowy firmy Ulter (03.11.2008) koszt: 419 zł
-Wymiana gum osłony przegubu (10.09.2008) koszt: 120 zł
-Konserwacja nadwozia (15.08.2008) koszt: 220 zł
-Dodatkowe światło „Stop” firmy Valeo koszt 94 zł
-Olej Shell 10w40 + filtr oleju (04.02.2009) koszt 53zł
-pospawany wydech, poprzednie spawy puszczały już
na to wszystko są rachunki i wpisy w książce
do auta jest również komplet 4 opon zimowych w bardzo dobrym stanie oraz 3 alufelgi od 205 gti - 4ta została zajebana przez poprzedniego właściciela (chuj w dupe pedrylowi)
sumując, 2500zł wydane na serwis oraz opony i felgi, dają łącznie ponad 3000zł, więc koszt samego samochodu wynosi...niespełna 2 tyś zł
Jest to niebywała okazja biorac pod uwage unikatowość tego modelu oraz perfekcyjny stan tego egzemplarza.
Dodatkowy bonus to: przegląd do marca 2010 a OC do grudnia 2009
a czemu sprzedaję
Samochód jest tak atrakcyjny że zamiast cieszyć się jazda to muszę go cały czas strzec przed amatorami cudzej własności. Niestety pochodzę z miejscowości o wysokim współczynniku przestępczości i po prostu nie mogę sobie pozwolić na taki samochód.
Zalezy mi żeby samochód trafił w rece pasjonata/kolekcjonera
Za samochód zapłaciłem blisko 2 razy tyle i sam duzo trace sprzedajac go za taka cenę, ale musze to zrobić.
Taka okazja już na pewno się nie powtórzy!!!
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...