Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawias VTS
Autor Wiadomość

Ryba 
feel the revs
pozdro 5-10-15

auto: 135i
silnik:: N55B30
moc: 370km

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009   Zawias VTS

Tak, w moim saxo jest zawias koni, sprężyny są na -50 albo nawet -60mm.
teraz moje pytanie - chce wpakować sprężyny na -35mm, czy podejdzie to do tego zawieszenia ?

Drugie pytanie czy jak będę jeździł na -35 koła 15 cali to czy wlezie mi r888 ? (ofc 195/50/15)

Pozdrawiam
Kuba

ŁukaszS3 
Mam wykształcenie jak prezydent
mistrz jebaka

auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009   

Cytat:
Drugie pytanie czy jak będę jeździł na -35 koła 15 cali to czy wlezie mi r888 ? (ofc 195/50/15)

Bez najmniejszego problemu...

Ryba napisał/a:
teraz moje pytanie - chce wpakować sprężyny na -35mm, czy podejdzie to do tego zawieszenia ?

Powinno dać radę ale jeśli był to kit amorki plus sprężyny to pewnie amorki są pod taką długość sprężyny jak jest więc może być różnie... Jeśli amortyzator jest przystosowany typowo do krótkiej sprężyny czyli z krótszym skokiem to po włożeniu takiej o -35 będzie stał tak samo jak teraz... Jeżeli jest to zwykły sportowy amortyzator koni z tak niską sprężyną i jeszcze się nie rozlał i działa dobrze to będzie stał wyżej...

Mitsubishi Lancer Evolution V
Fiat 127 MkI

Ryba 
feel the revs
pozdro 5-10-15

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009   

No właśnie nie jestem przekonany co to za model tego zawieszenia ;|

chyba będzie to musiało wyjść tylko w praniu.

Thx za opinie.

jarek-malopolska 
smolarek strzelił 2 bramki portugali

auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009   Re: Zawias VTS

Ryba napisał/a:

Pozdrawiam
Kuba

Ja nie jestem przekonany do końca czy w -35mm wejdzie profil 50mm... U mnie po obniżeniu saxo o wartość jaką podałeś wyżej musiało isc w parze z wymianą profilu.. Miałem jakieś Fuldy czy coś, 195/50/15 i dopiero zmiana profilu na 45 pomogła...
Ogólnie odpalając jakieś forum o Saxo i przeglądając temat z gatunku: Obniżyłem Saxo, OBCIERA! Pomocy" w 90% przypadków pomaga wymiana profilu z 50 na 45...

Jeśli masz taką możliwość to po założeniu -35mm pożycz sobie od kogos oponke o profilu 50 i przymierz...

Ryba 
feel the revs
pozdro 5-10-15

Dzisiaj przy okazji robienia mieszka od polosi, chcialem zamontowac Grzesko_VTS'owe sprezyny obnizajace "teoretycznie" o -35mm.

Problem byl w tej skali, ze sprezyny ktore obecnie obnizaja mi samochod (chyba nie da sie go bardziej obnizyc) maja szesc sciagow (chudych), a te rzekomo -35mm posiadaja ich tylko piec (za to wedlug mechanika sa grubsze).
Mechanik nie byl na tyle wyrozumialy ze pakowal tamte -35 i sprawdzal czy jest OK, a potem przemontowywal z powrotem.
Ktos moze sie orientuje czy jest jakas mozliwosc zatem podwyzszenia tego gnoja za pomoca sprezyn zostawiajac zawieszenie KONI ?

Nie chce sobie tego wykrakac, ale wyglada na to, ze inne sprezyny nie podejda do tych amortyzatorow, i jestem skazany na jazde na kamiennym zawieszeniu...

Dzieki za porady

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Ryba napisał/a:
Dzisiaj przy okazji robienia mieszka od polosi, chcialem zamontowac Grzesko_VTS'owe sprezyny obnizajace "teoretycznie" o -35mm.

Problem byl w tej skali, ze sprezyny ktore obecnie obnizaja mi samochod (chyba nie da sie go bardziej obnizyc) maja szesc sciagow (chudych), a te rzekomo -35mm posiadaja ich tylko piec (za to wedlug mechanika sa grubsze).

Im mniej zwojów, jak Ty to nazwałeś "ściągów" to sprężyna jest twardsza, grubszy drut, to także twardsza spręzyna im twardsza spręzyna tym mniej auto na niej usiadzie, tylko pozostaje pytanie ile cm mają obie sprężyny, ale jak sie domyslam jedne są na aucie wiec ich nie zmierzysz .

Co to są za sprężyny te od Grześka? jaka firma?

Ryba 
feel the revs
pozdro 5-10-15

Loko napisał/a:
Ryba napisał/a:

Im mniej zwojów, jak Ty to nazwałeś "ściągów" to sprężyna jest twardsza, grubszy drut, to także twardsza spręzyna im twardsza spręzyna tym mniej auto na niej usiadzie, tylko pozostaje pytanie ile cm mają obie sprężyny, ale jak sie domyslam jedne są na aucie wiec ich nie zmierzysz .

Co to są za sprężyny te od Grześka? jaka firma?

No właśnie nie wiemy tego :wstyd:

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

No to, może masz zdjęcie, jaki mają kolor, długośc?

Ryba 
feel the revs
pozdro 5-10-15

Loko napisał/a:
No to, może masz zdjęcie, jaki mają kolor, długośc?

Jasna sprawa, jutro odbieram auto od mechasa, to zrobie im zdjęcie.

No i teraz pewien kamien niezgody:

Gadałem z Grzesiem 5 sekund temu i daje sobie rękę odciąć, że pomimo tego iż mają mniej tych warstw, to auto powinno wyżej siedzieć na nich.

Nakazać jutro mechasowi je założyć ? ;]

Odpowiedz do tematu