Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
[M] The Stone Roses - The Stone Roses 20th Anniversary
Autor Wiadomość

martin.h 
koniec tego dobrego na dzisiaj

auto: 106 Rallye
silnik:: 1.6 8V
moc: 103km

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009   [M] The Stone Roses - The Stone Roses 20th Anniversary

Data wydania: 10 Sierpień 2009
Gatunek: rock alternatywny
Utwory: CD1: 1. I Wanna Be Adored 2. She Bangs The Drums 3. Waterfall 4. Don't Stop 5. Bye Bye Bad Man 6. Elizabeth My Dear 7. (Song For My) Sugar Spun Sister 8. Made Of Stone 9. Shoot You Down 10. This Is The One 11. I Am The Resurrection 12. Fool's Gold
CD2: 1. I Wanna Be Adored 2. She Bangs The Drums 3. Waterfall 4. Bye Bye Badman 5. Sugar Spun Sister 6. Shoot You Down 7. This Is The One 8. I Am Resurrection 9. Elephant Stone 10. Going Down 11. Mersey Paradise 12. Where Angels Play 13. Something's Burning 14. One Love 15. Pearl Bastard
DVD: LIVE: Blackpool Empress Ballroom VIDEOS: Waterfall/Fools Gold/I Wanna Be Adored/ One Love/She Bangs The Drums/ Standing Here

The Stone Roses to legenda brytyjskiego rocka. Zespół został założony w 1984 roku w Manchesterze przez wokalistę Ian'a Browna, gitarzystę John'a Squirea, basistę Gary'ego "Mani" Mounfielda oraz perkusistę Alan'a "Reni" Wrena. Grupa zadebiutowała wydanym w 1989 roku albumem "The Stone Roses", a pięć lat póżniej wydała swój drugi i ostatni album "Second Coming", ostatecznie rozpadając się w 1996 roku.
Prezentowane wydawnictwo zostało wydane z okazji 20-lecia debiutanckiego krążka. Dostępne jest w 3 rodzajach. Pierwszy to 11 zremasterowanych utworów z debiutu wzbogaconych o pełną wersję "Fools Gold". Jest to wydawnictwo dla tych, którzy nie mieli jeszcze okazji poznać tej grupy.
Dla prawdziwych fanów przygotowano zestaw wzbogacony o płytę "The Lost Demos" zawierającą 15 utworów demo. Całość jest nie zremasterowana i brzmi bardzo surowo. Kilka kompozycji jest naprawdę świetnych jak np. "Mersey Paradise" czy "Where Angels Play". Dodatkowo mamy płytę DVD z zapisem konceru z 12 sierpnia 1989 roku z Blackpool Empress Ballroom oraz 6 teledysków.
Trzeci zestaw to już prawdziwa uczta konesera, zawiera dodatkowo płytę ze wszystkimi zremasterowanymi singlami (strony A i B), 3 winyle (odpowiedniki CD), pamięć USB, okładki singli oraz 48-stronnicową książeczkę.
Od jakiegoś czasu wiele mówi się o reaktywacji grupy, ale znając Ian'a Browna nie dojdzie do niej nigdy. Może to i dobrze bo zostaną zapamietani jako legenda, która wydała 2 świetne albumy.

Blackpool Live:

Where Angels Play

Going Down

Elephant Stone

Mersey Paradise

Videos:

I Wanna Be Adored

Fools Gold

Standing Here

Młody Papież 
php bb modified by przemo

auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009   

świetnie!!!!

heeejjj! hoooo!!

"mam wrażenie że z ludźmi się coraz gorzej rozmawia" - eM

Jacek 
Idź na zakupy!

auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km

Dżon ty się zbieraj o 18, pamiętasz

Młody Papież 

jeszcze wale konia

Młody Papież 

no i słucham ston rose, piekna muzyka... zaraz koncze

Jacek 
Idź na zakupy!

auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km

Dżon napisał/a:
jeszcze wale konia

to kulturalny temat:
możesz powiedzieć że kręcę śmigłem albo wymyśl coś :rotfl:

Odpowiedz do tematu