Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
[M] Ladyhawke - Ladyhawke
Autor Wiadomość

martin.h 
koniec tego dobrego na dzisiaj

auto: 106 Rallye
silnik:: 1.6 8V
moc: 103km

Wysłany: Nie 11 Paź, 2009   [M] Ladyhawke - Ladyhawke

Data wydania: 22 Wrzesień 2008
Gatunek: synthpop, indie
Utwory: 1. Magic 2. Manipulating Woman 3. My Delirium 4. Better Than Sunday 5. Another Runaway 6. Love Don't Live Here 7. Back Of The Van 8. Paris Is Burning 9. Professional Suicide 10. Dusk Till Dawn 11. Oh My 12. Crazy World 13. Morning Dreams

Ladyhawke to solowy projekt nowozelandzkiej wokalistki, gitarzystki i autorki tekstów Pip Brown. Jej muzyka to duża dawka syntezatorowych, tanecznych dźwięków umiejętnie połączonych z gitarami i perkusją - jednym słowem "back to '80s". Obecnie widać wysyp różnych wykonawców powracających do tamtych czasów, jednym to wychodzi lepiej, innym gorzej. Panna Pip zalicza się do tej pierwszej grupy, aczkolwiek poziom płyty nie jest równy. Poza świetnymi "Magic", "My Delirium", "Back Of The Van", "Paris Is Burning" oraz "Dusk Till Dawn" reszta jest raczej przeciętna. Aczkolwiek może nie jest to zbyt obiektywna ocena bo nigdy nie byłem fanem lat 80-tych. Jedno natomiast jest pewne, muzyka Ladyhawke zachwyca, jest w niej to coś - może szczerość?
Dla mnie zawsze ważne jest jak dana muzyka wypada na żywo. I tutaj mam dużego plusa dla Brown, jest lepiej niż na płycie, bardziej rockowo.
Co do krążka to może nie zasługuje na 5, ale 4 z małym minusikiem (za nierówność) jak najbardziej. Jeśli ktoś jest miłośnikiem syntezatorowych dźwięków, tanecznych hitów lat 80-tych to powinien przesłuchać dzieła zjawiskowej Nowozelandki.

Back Of The Van

Paris Is Burning

My Delirium

Magic

Dusk Till Dawn

Odpowiedz do tematu