auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010
Ja pieeeerdole błędów od groma.
Kto pisze te teksty?
awaryjne to są poduszki silnika, ślizgi zacisków, które się zapiekają. A nie tuleje tylnej belki i przeguby.
Belka skrętna WTF, komuś się z Peugeotem grubo powaliło.
ph2 miała 172KM
10-12litrów na taki wynik to trzeba się postarać.
Wycieki spod pokrywy? w życiu nie spotkałem użytkownika który by o tym mówił.
By wylapac wszelkie minusy i wady przed wiekszym przegladem/serwisem pojezdzilem na codzien Cliowka (zrobilem jakies 1200km przez ostatni tydzien).
W mojej wiosce wychodzi 11l wliczajac jazde w mojej wsi (dojazd na obrzeza wsi praca-dom), dojazd na lotnisko (z jakies 20km spokojnej jazdy 110-130), trening na lotnisku (z 2h ostrego krecenia - ponizej 4tys nie schodzilem ) -- to mi sej - jak go tak bym uzywal - potrafil 36l wciagnac nie ma tragedii
Spalanie zawsze jest rzecza wzgledna (ile wlejesz tyle spali) poniewaz miasto, miastu nie rowne, noga kierowcy nodze drugiemu rowniez juz o stylu jazdy (chociazby hamowaniu biegami, jazda w pewnym zakresie obrotow) nie wspominajac.
Podejrzewam ze jakbym jezdzil nia na codzien w tym stanie w jakim jest palila by okolo 8-9l co mozna uznac za wynik dziwny w miescie..
Co do tego co sie psuje to nie wypowiem sie bo sie nic nie pospulo poza zapaleniem sie poduszki i SERV gdy wyladowalem z "hopki" - zapewne jakies kabelki sie poluzowaly..
Edit:
aha i ceny w ASO nie sa do zaaakceptowania, przynajmniej nie za rozrzad, kolko faz, paski, no chyba ze tylko w moim ASO tak sobie licza..
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
nie to nie ja ja mam blachy KWA i fure dużo bardziej zobijana z zewnątrz ta rejestracja to Chrzanów.
poza tym jako ze od zawsze uważałem Auto świat jako pismo prawdziwie eksperckie nie wiem czy bym sie zgodził żeby tam zdjęcia mojego samochodu umieścili, a juz na pewno nie dałbym im się nim przejechać
to takie motoryzacyjne wydanie "faktu" jak dla mnie
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Ja to sie smieje z autoswiata, fajna gazeta ale raczej taka na czas załatwiania potrzeb fizjologicznych lub czekania u fryzjera.
"Na 12 stronie kilku stronicowy test - jaki jest najlepszy hatchback wszechczasów i dlaczego vw golf"