W ciągu najblizszych 2 miesięcy bede musial kupic laptopa dla syna,Doradzcie co i jak-cena do 2 tysi(no moze z małym haczykiem),dobrze gdyby chodziły na nim wszystkie najnowsze gry,syn cos wspominał o procesorze minimum 3 giga,ale rozglądając sie wczoraj w media m nie zauważyłem takich(wybaczcie ale te giga ,mega,karty graficzne itd to dla mnie czarna magia,cos jak etruskie pismo).Wiec co taki lapek musi miec,jaki najlepiej i gdzie najtaniej(musi byc mozliwosc zakupu na raty)???
Ma dedykowaną karte graficzną (zaden mega potwór ale juz można pograć) i fajną matryce.
U mnie w firmie za 1790 + VAT
Ewentualnie jesli rozważasz tez używane to na dniach bede sprzedawał swojego Acera 6930G
z prockiem T6400 2.0GHz 4GB ramu 500GB dysk z dedykowaną grafiką 9600GT 1GB dedykowanej pamięci i matrycą 16"
Laptop ma rok jest w stanie idealnym jeszcze rok na gwar.
Za ok. 2 tysie chyba trudno kupić lapka, na którym by działały dobrze wszystkie najnowsze gry. Taki lap będzie ok, ale do prac biurowych, internetu itd.
Jeśli mają dobrze chodzić gierki to za 2 tysie trzeba złożyć jakiś stacjonarny komp... Albo kupić konsolę
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010
anjas napisał/a:
Za ok. 2 tysie chyba trudno kupić lapka, na którym by działały dobrze wszystkie najnowsze gry. Taki lap będzie ok, ale do prac biurowych, internetu itd.
Jeśli mają dobrze chodzić gierki to za 2 tysie trzeba złożyć jakiś stacjonarny komp... Albo kupić konsolę
Na tych co pokazałem najnowsze gry jak najbardziej, jedynie co to niestety trzeba isc na kompromisy nie polatasz sobie w najwyższej rozdziałce z max detalami Niestety takie rzeczy to tylko w Erze albo po zakupie lapka za 4-5koła
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
mnie sie udalo kupic lapka za chyba 2400 czy 2600.. nie pamietam i na nim juz sa jakies tam grafiki itp, ze wiekszosc gier chodzila. procek tez jest spoko.. itp itd cdn...
wybieral go kumpel co sprzedawal lapki pare lat i w sumie cena/ osiagi - jestem zadowolony.
jesli chcialbys aby to byl komp na gry ( dla młodego ) to tylko PC. wtedy sie zmiescisz pewnie w 2 tysiach.. albo nieznacznie to przekroczysz a monitor bedzie mozna kupic kilka cali wiekszy.. co ejst istotne i dla oczu i dla komfortu grania moim zdaniem. mlody jak bedzie mial lapka to wszedzie bedzie go ze soba bral
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
rabarbar [Usunięty]
niestety to nie może byc stacjonarny komp,musi byc lapek,chce sie chłopak przylansowac.Napiszcie co taki lapek musi mieć,jaki procek,jaka karta graficzna jest dobra itd,itp???
TOXIC, -musi byc nowy,u Ciebie mozna jakos na raty kupic??
Sklep ma dosc duzy wybór wiec warto zebys wybrał sie osobiscie, co do tych dwoch kompów imho
acer ma fajny jasny ekran,
acer ma baterie która poozwala na prawie 5h przegladania neta na wifi bez koniecznosi ladowania
acer to genialna kamera internetowa wbudowana, jezeli ktos uzywa, naprawde jest duzo lepsza niz wbudowane produkty u konkurencji w tych samych cenach
acer - gorszej jakości plastiki czasem zatrzeszczy , touchpad wyciera sie powoli z lakieru
asus nadrabia lepszym wykończeniem, lepszej jakosci plastikami.
duzy dysk
Obydwa imho do przegladania neta , PSa czy jakis tam prac biurowych mysle ze sa absolutnie wystarczające, wind 7 64 smiga na nich bardzo szybko, nic sie nie zawiesza nawet jak w tle otwarte jest milion dokumentów i stron www
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Osobiście bym polecał, mały lapek + jakaś konsola. Laptop to półśrodek.
Do Asusa się zraziłem okrutnie wydałem prawie 4k na koniec 2007r. Obecnie raczej żadna nowa gra choć w połowie detali pewnie by na nim nie poszła a na dodatek popsuło się w nim chyba wszystko co mogło na sam koniec. Oddałem go dzień przed końcem gwarancji do naprawy, sam jestem ciekaw co wróci.
Aczkolwiek to nie tak że neguje ASUSA.
Wcześniej miałem Acera i chodzi do dziś dzień w dzień. Gdy kupowałem ASUSa wszyscy mi odradzali kojnego acera bo niby shit robią, wtedy był na topie ASUS w tej klasie cenowej co szukałem.
Dziękuje wszystkim za porady!!!