auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 [F] Christine
Z filmweb.pl Zamknięty w sobie uczeń Arnie wbrew woli rodziców kupuje stary samochód, aby go wyremontować. Zardzewiały plymouth fury z roku 1958 zostaje doprowadzony do połysku i nazwany "Christine". Już wkrótce auto ujawnia przerażające własne życie i zazdrośnie spogląda na życie miłosne Arniego. "Christine" mści się za każdą zniewagę, gdy się z niej wyśmiewano i nie cofa się przed doprowadzeniem do śmierci kilu kolegów jej właściciela.
Carpenter zainscenizował film-horror, bez krwawych scen, prezentujący rozrywkową mieszankę muzyki rockowej, techniki, ironicznie ukazanej manii samochodowej oraz napięcia.
Christine
(AKA John Carpenter's Christine) (1983)
Średnia ocena: Bardzo dobry
7,52/10
top świat: 1680
Produkcja: USA gatunek: Dramat, Horror
data premiery: 1983-12-09 (Świat)
reżyseria John Carpenter
scenariusz Bill Phillips
zdjęcia Donald M. Morgan
muzyka George Thorogood
Parę słów ode mnie.
Film jest z moich ulubionych lat 80-tych gdzie jeszcze komputery nie psuły filmów w takim stopniu ze nie da się ich ogladac a amerykańskie kino jest świetne i wrecz wzorowe.
Oprocz tego ze to horror (bardziej thriller) w filmie jest bardzo duzo motoryzacyjnej zajawki, pasji do samochodu i tego typu motywów warto go obejrzec chociazby z tego powodu.
Polecam jako porządne klasyczne kino.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
Lepiej juz zassac bo jakos tragiczna
_________________ Samochody to ZUO!
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
eM napisał/a:
Parę słów ode mnie.
Film jest z moich ulubionych lat 80-tych gdzie jeszcze komputery nie psuły filmów w takim stopniu ze nie da się ich ogladac a amerykańskie kino jest świetne i wrecz wzorowe.
Oprocz tego ze to horror (bardziej thriller) w filmie jest bardzo duzo motoryzacyjnej zajawki, pasji do samochodu i tego typu motywów warto go obejrzec chociazby z tego powodu.
Polecam jako porządne klasyczne kino.
warto rowniez w pierwszej kolejności przeczytać ksiązke , tak np. było u mnie z tym tutułem . Ogolnie POLECAM