auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 27 Sty, 2010
Zgadza się foka jest dobrze zaprojektowana i rdzewieje tylko na elementach wymiennych, tak żeby nie pozbywać się całego auta tylko wymieniać w salonie kolejne elementy, drzwi klape i tak dalej, ford ma najlepszych speców w księgowości
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Śro 27 Sty, 2010
W przypadku foki są sposoby na rude tylko trzeba odpwiednio wcześnie zareagować.
Moja padaka jest 99 i drzwi oraz tylna klapa są w stanie bardzo dobrym, a drzwi mojego pierwszego focus który był z tego samego rocznika reanimowałem jakieś 4 lata temu...
Bo w foce blacha była ocynkowana, a później zginana (czyli kształtowane były elementy).
Gdyby gotowe elementy były ocynkowane to by wcale nie rdzewiała, a tak rdza jest na zgrzewach.
Puma koroduje na styku tylnych nadkoli z błotnikami. Nadkila są jakieś parciane i trzymają wodę.
Poza tym nie jest tak źle, poza tymi elementami nie rdzewieje specjalnie. Od początku nic nie reanimowałem jeszcze (chociaż nadkola są już do roboty).