auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 ampli+zwei głośniki
elo
jak wiecie kupiłem tv. Zadowolony bardzo, ale głośniki to jakiś żart, do tego gruby żart, szczególnie w szajsungu 8 serii ...
Wiec musze kupić jakiś amplituner + głośniki
nie chce zadnych zestawów sonego itd itp
zależy mi na designie też , no i zeby tak do 3 tyś max
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010
Ogólnie do 3 tys. poleciłbym zestaw Pionner lub Harmann + głośniki KODA. Jak dla mnie rewelacyjny sprzęt w swojej cenie. Głośniki b dobre do słuchania muzy w stereo jak i do filmów czy konsoli na wileu kanałach.
Niestety designu nie ma zadnego, klasyczne klocki + drewniane głośniki.
W alejach jerozolimskich na wysokości piastowa masz sklep firmowy KODA. Jest tam studio odsłuchowe. Moga Ci podłączyć 5 zestawow i sobie porównasz. Ja akurat wybrałem Pioneer + KODA. Dopłaciłem tylko do zestawu do mocenijszego suba
moj kolega ma taki zestaw, testowałem na filmach dvd oraz na PS3.
Bardzo fajnie gra. Subwoofer jest nawet za mocny do zestawu. Wszystkie 4 głosniki stojące (nie ma problemu z wieszaniem) i do tego ładne. bardzo duzo funkcji. DVD,Xvidy upscaluje do 1080i. Wyjscie hdmi.jakieś tam wszystkie moduły do dźwięku przestrzennego..POLECAM
_________________ Za mało zarabiasz, żeby być gejem..
no dobrze..pokazałem jako alternatywę. Wiem, że są tacy co lubią ampli + 2 głośniki..
ja za cenę niższą od 3k pokazałem zestaw kompletny i o wiele ładniejszy (subiektywnie)
Nie wiem, ale ja uważam, że wydawać 2 klocki na sprzęt bez amplitunera i z plastikowymi obudowamy głośników to trochę przesada.
Do 3 tysi można spokojnie wybrać coś dobrego. Na Denona czy Marrantza może być za mało, ale spokojnie można wybrać jakiś zestaw Pioneera, Yamahy czy Sony.
Nie wiem, ale ja uważam, że wydawać 2 klocki na sprzęt bez amplitunera i z plastikowymi obudowamy głośników to trochę przesada.
owszem. prawda. ale nie każdy jest audiofilem i nie zauważy różnicy pomiędzy plastikową obudową a drewnianą.. jeżeli ktoś nie chce wydawać mega dużo kasy na zestaw to uważam, że ten co wkleiłem jest optymalnym rozwiązaniem do kina domowego.
_________________ Za mało zarabiasz, żeby być gejem..
ja bym poszedł w Harmana 255 + głośnika Taga
ew. ampli Onkyo 607 bo nad tym też się zastanawiałem
w Al. Jerozolimskich na poziomie Ursusa masz salon odsłuchowy Koda / Taga, z tego co osobiście odsłuchiwałem bardziej pasowało mi brzmienie Taga
zestaw 5.1 z przyjemnym subem kosztuje coś ok 1200, czyli naprawdę niewiele a sprzęt zbiera bardzo dobre opinie
pP napisał/a:
martin.h napisał/a:
owszem. prawda. ale nie każdy jest audiofilem i nie zauważy różnicy pomiędzy plastikową obudową a drewnianą.. jeżeli ktoś nie chce wydawać mega dużo kasy na zestaw to uważam, że ten co wkleiłem jest optymalnym rozwiązaniem do kina domowego.
absolutnie nie, tu nie chodzi o plastik czy drewno, ale o samą jakość
te zestawy kina domowego to mega gówno, to nie gra dobrze, ani czysto, ani głośno, taka ozdoba
zdecydowanie lepiej kupić osobno ampli i głośniki
jedyna fajna mini wieża jaka coś tam grała to Yamaha Piano Craft
jedyna fajna mini wieża jaka coś tam grała to Yamaha Piano Craft
A Denon, Marrantz?
Denon wiem że spoko jest, ale od modelu 1910 w górę, zresztą jak z każdym producentem
tak samo Harman dopiero 255 jest warty uwagi
Denon z tego co wiem średnio sobie radzi w stereo a jak ktoś właśnie słucha sporo muzyki to będzie średnim rozwiązaniem
do stereo najlepiej Harman albo Onkyo
Maranz też jest podobno spoko, ale trochę za drogi jak na oferowane wyposażenie
w sumie Mike napisał że chce 2 głośniki, więc jak bym nie pakował się w kino domowe tylko kupił dobry używany wzmacniacz stereo na allegro + 2 dobre kolumny i tyle
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010
dzieki wszystkim
pp - taki zestaw odpada, tandetą troche zalatuje
morton , pitt - dzieki. Podjade
ten zestawik co pokazał morton jara mnie, nisko stoii ( gleba ) , ładnie wygląda, tylko głośników o 6 za dużo ale podoba mi sie i to otro
Aha, odpadają opcje 16+1 sarałnd, bo dla mnie to lipa jest
Majkul, jako prawdziwy meloman powinienieś mieć dobre stereo ze wzmacniaczem. Dobre 2 głosniki z porządnym wzmakiem dadzą ci więcej funu ze słuchania niż jakiekolwiek surroundy. Dobry sklep jest przy grzybowskiej, mają salę odsłuchową, można przynieść własne graty.