auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Wto 09 Lut, 2010
No ale nie polecasz czemu?
Te opony które mam są super jeżeli chodzi o rozmiar i model, na śliskim asfalcie i przy wygrzebywaniu się z zasp.
Ale przy chlapie,śniegu,mazi czy lodzie są za szerokie i zamiast ciąć śnieg idą górą i auto ucieka, prowadzi się niepewnie.
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
auto: bmw 318ti
silnik:: m42b18
moc: 140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Lut 2010 Skąd: Poznań
pit, prosta rzecz na węższych oponach samochód staję się niestabilny na zakrętach i przy wyprzedzaniu może tracić przyczepnosć, myszkowanie przodu itp.
Ja jezdżę na 165/65/14 i rzeczywiście jest troszkę gorzej na asfalcie, ale bez przesady. Fajnie jakbyś zaopatrzył się w felgi 5,5 cala, wtedy nie trzeba się martwić o to, że przy szybciejszym wejściu w zakręt stracisz oponę
Ale na śniegu/błocie jest już fajnie
auto: DS3 THP
silnik:: 1.6T
moc: 156km Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2009 Skąd: Tarnów
ee to dlatego Cie zlałem sejem w sobotte na zawodach ja do saxo mam zimówki 165/65/14 ale jeszcze nie założyłem:P Dzis mi wreszcie półośka przyszła do saxo ale odpuszcze zime bo mi sie nie chce zimowek juz zakladać:P