Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 ogarnięcie elektroniki w VW
Witojcie..
W polo mojej siostry, którym się teraz turlam po wielkich mrozach a teraz przy odwilży szlak trafił elektronikę. Przestał działać centralny zamek, szyby otwierają się same w dowolnym momencie (raz przychodzę rano do auta a tu lewa szyba całkowicie opuszczona ). Światła potrafią łypkać jak choinka. Póki co jeżdzę bez połowy bezpieczników. Tutaj pojawia się prośba - możecie polecić kogoś w wawie, kto mi ten temat ogarnie?
Będę wdzięczny i będę sypał pomukami (wiem, że bez tego tematy dodajecie do ignorowanych )!
pp
auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010
oooooooo to i ja się podepnę:)))
Auto Golf V GTI. Problemów z elektryką jest kilka o to nie żadna franca tylko szkop z krwi i kości
-wentylatory odpalają po przekręceniu zapłonu i chodzą cały czas
pewnie walnięty przepływomierz
-nie działa czujnik temp. zewnętrznej
(czy to może mieć jakieś powiązanie z usterką wentylatorów?)
-zapaliła się kontrolka air bagu
-muszę zlikwidować jebany brzęczyk bo jak przekroczę 120 cały czas brzęczy
Auto miało mało stłuczkę i trzeba było wymienić skrzynkę bezpieczników w komorze silnika. Po tym zabiegu pojawiły się w/w problemy
W ASO krzyknli mi taką cenę, że już mam ochotę do żyda pogonić
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010
PiTT napisał/a:
zadzwoń do nich, elektrykę też raczej ogarniaj, podepną się pod kompa i zdiagnozują
http://mrmotors.pl/
Dzięks. Cenowo są akceptowalni? W aso za wymianę czujnika temp. zewnętrznej krzykneli mi 500zeta czyli 400 sama robocizna
Sam bym go wymienił tylko nikt nie chce powiedzieć gdzie on się znajduje?
Czasami jest np w lusterku lewym...
Wymiana przepływomierza 1500zeta +sam przepływomierz.
Ech skoda gadać.
krz_p napisał/a:
itr 911 napisał/a:
-muszę zlikwidować pomylony brzęczyk bo jak przekroczę 120 cały czas brzęczy
to możesz sam w ustawieniach MFA zmienić/wyłączyć
Troszkę pogrzebałem w tych ustawieniach i nie mogę tego namierzyć
Jest tam taka opcja zmiany ustawień przy oponach zimowych czy coś takiego i faktycznie można zapodać inną prędkość lub całkiem wyłączyć to funkcję, ale nić to nie zmieniło.
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
itr 911 napisał/a:
PiTT napisał/a:
zadzwoń do nich, elektrykę też raczej ogarniaj, podepną się pod kompa i zdiagnozują
http://mrmotors.pl/
Dzięks. Cenowo są akceptowalni? W aso za wymianę czujnika temp. zewnętrznej krzykneli mi 500zeta czyli 400 sama robocizna
Sam bym go wymienił tylko nikt nie chce powiedzieć gdzie on się znajduje?
Czasami jest np w lusterku lewym...
Wymiana przepływomierza 1500zeta +sam przepływomierz.
Ech skoda gadać.
Wymiana przepływki za taką kasę to zwykłe naciąganie klienta, nie trzeba mieć absolutnie żadnej wiedzy motoryzacyjnej ani specjalistycznych narzędzi do wymiany tego elementu, trudność operacji porównywalna ze zmiana koła a za zaoszczędzone 1500zł robocizny możesz sobie zrobić remap
Edit:
myslalem ze o czujniku temp chłodzącej mówisz w innym jednak przypadku odsyłam do strony www poniżej
Jeżeli masz numer swojego czujnika albo chociaż wiesz co chcesz znaleść to online możesz to zrobić przez :
Tam masz etka online, jeżeli będziesz miał jakieś wątpliwości - mam w domu na dysku etke PL więc może będe coś mógł pomóc nie więm tylko czy jest świeższa niż ta wersja online więc może się okazać że nie bede miał po polsku pełnych info.
agentczor [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Do VW najlepiej kupić sobie interfejs Vag-com i samemu czytać błędy albo w jakimkolwiek serwisie gdzie vaga mają... Może padł tzw moduł komfortu?