auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Pią 19 Mar, 2010 rura do IC
Panowie prosze o podpowiedź, mam problem z rurą łączącą ic a mianowicie z jej zapinką, vw ogarnął sobie swój patent na złączkach, niestety przy wymianie rozrządu wyszło że jakiś złamas wcześniej wtykając tam rączki uszkodził ją w taki o to sposób:
Z uwagi na to że ma ona specjalny spłaszczony kształt który jest wymuszony umiejscowieniem osprzętu- nie mogę zamienić jej na gumowy wąż- ażeby tak zrobić musiałbym przebudować kompletnie cały układ, nowa w aso 670zł więc choć serce mnie boli to myślę o jakimś druciarstwie typu wytoczony taki metalowy o-ring który mogłby zostać na nią naspawany, pozostaje tylko kwestia techniczna- czy ktoś z tu obecnych ma jakąś wiedze o spawaniu aluminium? Czy tak mały kawałek jest szansa dospawać?
Generalnie musi być zachowana tak na zdjęciach poniżej widocznych taka przerwa ażeby móc włożyć w nią zawleczkę w kształcie litery "C" dzięki której rura nie spada tu jest cały problem..
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Pią 19 Mar, 2010
Jutro postaram się pojeździć popytać, bo ta nieszczelność mnie złości, nie dość że tarktorek zaczął podkapcać to jeszcze jakieś tapczany z kratką mnie wyprzedzają