auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010 Kupno uzywanej szpery
Mam okazje kupic szpere do mojego cifa po okazyjnej cenie. Rozmawialem dzisiaj ze sprzedawca, mowil ze wczesniej jezdzila w rajdowce ale zmieniono ja na plytkowa. To jest OEMowy torsen z japonskiego civica. Koles podobno kupil rajdowke od znajomego i dostal czesci wraz z nia, miedzy innymi szpere ktora sprzedaje. Martwi mnie to ze byla raczej mocno uzytkowana ale z tego co czytalem szpery typu torsen nie powinny sprawiac problemu. Moze ktos moze cos powiedziec na temat awarii torsenow? Szczerze mowiac nie chcialbym utopic pieniedzy w cos co okaze sie kawalem zelastwa
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010
Ponoc nie jezdzila dlugo bo nie jest homologowana w rajdach i zostala wymieniona na plytkowa ktora jest. Znajomy ma taka szpere, zrobil na niej ponad 30kkm i wiem ze nadal jezdzi w innym civicu wiec jakos wytrzymale sa.
Tu jest link do aukcji na allegro
http://www.allegro.pl/ite...szpera_lsd.html
Koles mowil ze mozna ja rozebrac i zobaczyc czy wszystko gra ale nie mam takiej mozliwosci, nie wiem kiedy nastepny raz bede w polszy
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010
Zapytaj w czyim aucie jeździła, trochę kontaktów w rajdowym światku ja i 106 mamy więc powinno wyjść czy jeździła krótko. O żywotności takich szper to chyba Miniac się powinien wypowiedzieć on ma w tym temacie największą wiedzę jak się ostatnio dowiedzieliśmy.
Wysłany: Śro 31 Mar, 2010
Szpera jezdzila u Majchera, potem sprzedal samochod a nowy wlasciciel ja wymontowal i zamontowal plytkowa.
Rozmawialem jeszcze z facetem ktory ma warsztat i zajmuje sie CTRami w hiszpanii i powiedzial ze nie mam czym sie martwic z zywotnoscia.
Hmmm czyli juz napewno swoje dostala ta szpera. Mam jeszcze troche czasu zeby to przemyslec bo z jednej strony che szpere, szczerze mowiac myslalem o kupnie na przyszly sezon (lecz to tez niewiadoma) a tu nadarzyla sie okazja tylko tez nie chce kupic zlomu. Dziwi mnie troche brak zainteresowania przez innych
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Podejrzewam że obie z tym że płytkowa wydajniejsza. Badi ostatnio trochę zostawił sosu za opony u Majchera to może jak już nie jego auto to podzieli się historią z nim.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Majcher spoko gość, bardzo duzo pomaga i nawet proponuje pomoc za free. Takze jezeli cos to moge do niego jutro zadzwonic bo odnosnie opon molestuje go raz w tygodniu
Bad-i napisał/a:
Majcher spoko gość, bardzo duzo pomaga i nawet proponuje pomoc za free. Takze jezeli cos to moge do niego jutro zadzwonic bo odnosnie opon molestuje go raz w tygodniu
Kurcze Bad-i bylbym ci niesamowicie wdzieczny gdybys sie dowiedzial czy torsen ktory byl w jego aucie nadawal sie do czegos pod koniec jego kadencji czy to raczej smietnik. Aukcja sie konczy jutro w nocy, jezeli do tego czasu sie czegos dowiesz to
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Rozmawiałem właśnie z Marcinem i jest tak.
Kupił auto ze Szwajcarii które miało seryjnie wspomnianą szperę.
W 2005 roku przejechał na niej jeden Rajd - Warszawski
Później przejechał na niej dwa co-drivy dla sponsrów.
Zbudował nową skrzynię na nowej szperze. Tamta pozostała jako rezerwowa (w rezerwowej skrzyni).
Powiedział krótko, jak sprzedawał auto szpera była w stanie idealnym. Dodał tylko ze szpera dobra na asfalt ale kompletnie nie nadająca sie na szuter (to tak informacyjnie)