auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 Pytanie z zakresu sprzedaży auta
Będę sprzedawał Almerę, samochód jest sprowadzony z Holandii, od 3 lat zarejestrowany PL (ja go rejestrowałem), jeden z oglądających chciał zobaczyć potwierdzenie zapłaty cła. Bo kojarzę że składałem ten dokument rejestrując auto w PL (ja cła nie płaciłem tylko handlarz, który go sprowadził) czy ja muszę mieć potwierdzenie zapłaty cła?? Chyba nie skoro auto mi zarejestrowali...
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Czw 27 Maj, 2010
no właśnie.. a ja próbuje sobie przypomnieć czy mam te jebane dokumenty. Bo mam fakturę, karte pojazdu, ale nie mam cła gbo oryginał składa się rpzy rejestracji wiec neich laska pytonga z tymi głupimi pytaniami
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 27 Maj, 2010
nie musisz nic takiego przestawiać nowemu właścicielowi tymbardziej, że samochód jest już zarejestrowany w polsce, wiec nie sprzedajesz go jako świeżo sprowadzonego
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
daj mu kartę pojazdu, dowód, OC i tyle. Nic więcej mu się nie należy nawet gdybyś miał (a nie masz, bo obowiązkowym jest oddanie tego w WK) i występował jako osoba która osobiście sprowadziła to auto 3 lata temu.
Matko, ale ludzie mają potrzeby przy starym klamocie