Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 [M] The Black Angels - "Phosphene Dream"
Data wydania: 13 września 2010
Gatunek: Rock psychodeliczny
Utwory: 1. Bad Vibrations 2. Haunting At 1300 Mckinley 3. Yellow Elevator No.2 4. Sunday Afternoon 5. River Of Blood 6. Entrance Song 7. Phosphene Dream 8. True Believers 9. Telephone 10. The Sniper
Już patrząc na okładkę wiadomo z jakim rodzajem muzyki będziemy mieć do czynienia. The Black Angels to grupa muzyków z Austin w Texasie, a swoją nową płytą zabierają nas w podróż do lat 60-tych. Do czasów gdy muzyka psychodeliczna była pop. "Phosphene Dream" to 10 utworów bardzo zakorzenionych w złotym okresie psychodelii, ale jednocześnie świeżych, pachnących nowością. Kawał dobrej, mocnej muzyki.
jakoś nie przepadam za tymi nowoczensymi podróbami Pink Floyd, Gratefull Dead etc. Pedalskie gówno. Tylko oryginalna muza jest prawdziwie prawdziwa martinie.
Już patrząc na okładkę wiadomo z jakim rodzajem muzyki będziemy mieć do czynienia
hmmmm, z po.pie.rodo.lon.a ?
nie kumam tego sformułowania
Popatrz sobie na różnego rodzaju psychodeliczne obrazy, grafiki itp.
KonradMK napisał/a:
jakoś nie przepadam za tymi nowoczensymi podróbami Pink Floyd, Gratefull Dead etc. Pedalskie gówno. Tylko oryginalna muza jest prawdziwie prawdziwa martinie.
Tak, tylko, że większość zespołów z tamtych lat już nie gra. Drugiego zdania nie skomentuję. A jeśli chodzi o oryginalność, to właśnie takie zespoły są oryginalne w tym co robią patrząc na ten cały komercyjny chłam, który nas otacza
ja yebie, nie możesz czegoś pozytywnego kolorowego wrzucić chociaż raz?
albo jakieś dupy które wyglądają jakby ktoś je w piwnicy trzymał przez kilka lat, albo smętne grajki
nawet awatara masz przygnębiającego
ja tam wolę pozytywne brzemienia i cukierkowe dupeczki
albo jakieś dupy które wyglądają jakby ktoś je w piwnicy trzymał przez kilka lat, albo smętne grajki